Premierul Ludovic Orban spune că suspendarea, pentru doi ani, a înstrăinării participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale este unul dintre proiectele ''născute din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD'', precizând că statul este în procedură de listare a Hidroelectrica pe Bursă. El a mai afirmat că legea va fi atacată la Curtea Constituțională.

Ludovic OrbanFoto: Guvern

"Ştiţi, vă aduceţi aminte: 'Ce vrăji a mai făcut nevasta mea?'. Cam aşa e: ce năzdrăvănii a mai scos majoritatea parlamentară condusă de PSD? Nu cunosc conţinutul acestui proiect legislativ. Trebuie să citesc proiectul de lege, trebuie să vă spun sigur că îl vom ataca la Curtea Constituţională. Şi nu este singurul proiect legislativ care este născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD, sunt foarte multe astfel de proiecte", a declarat Ludovic Orban, miercuri, potrivit Agerpres.

În acest context, el a amintit de situaţia unor companii care au nevoie de capital prin privatizare.

"Noi suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacităţii CEC prin posibila intrare a unui investitor instituţional (...). Suntem în cursul realizării unor proceduri de listare la Bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe Bursă? Cum să nu gândeşti că privatizarea poate fi o soluţie de revitalizare a unor companii care nu funcţionează? Adică, dacă o companie intră în insolvenţă, în cursul procedurii, şi există un posibil cumpărător, nu poate să cumpere compania respectivă şi o lăsăm să intre în faliment? Sincer, nu cunosc, repet, proiectul de lege, dar din ceea ce-mi spuneţi chiar mi se pare o aberaţie şi, cu siguranţă, îl vom ataca la Curtea Constituţională ", a susţinut premierul.

Camera Deputaților a votat miercuri în favoarea legii prin care este blocată, timp de doi ani, orice vânzare de acțiuni la companiile de stat. Legea a fost inițiată de PSD, iar miza este blocarea listării companiei Hidroelectrica, în condițiile în care aceasta a început procedurile, semnând un contract de consultanță pentru listarea unui pachet minoritar de acțiuni.

A trecut de Camera Deputaților cu 199 voturi, 89 împotrivă și 3 abțineri.

Legea urmează să fie trimisă la promulgare.

CITEȘTE ȘI:

Care este miza acestei legi: Blocarea listării Hidroelectrica