Primarul Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, a folosit vizita lui Ludovic Orban în Centrul Vechi din București pentru a se lăuda cu ”realizările” din timpul mandatului său. Ea a susținut că se bucură ”sincer„ că premierul liberal s-a simțit bine, grație consolidării zonei de către echipa sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simțit bine azi în Centrul vechi din București. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al sau de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arată jalnic. Clădiri dărăpănate, fațade care se desprindeau și cădeau peste vizitatori, mizerie, mașini peste tot, incurcand circulația pietonală”, a scris ea pe Facebook, făcând trimitere la fostul lider democrat Adriean Videanu.

Firea mai susține că în 20 de ani, s-au consolidat doar 20 de clădiri cu bulină. ”În ultimii doi ani, 10 imobile risc seismic I au fost consolidate din punct de vedere tehnic, de către echipa mea, 3 imobile au fost deja predate proprietarilor - două în mai puțin de un an -, 10 imobile sunt în curs de consolidare și zeci de fațade au fost reparate complet, nu doar zugrăvite. Peste 1.500 de persoane su fost relocate din imobile risc seismic 1. Și continuăm, nu ne oprim aici!”, a mai susținut Firea.

Primăria Capitalei a fost condusă de Adriean Videanu în perioada 2005-2008, după demisia lui Traian Băsescu. După mandatul său însă, din 2008 și până acum, Capitala a fost administrată de PSD, fie direct, prin intermediul Gabrielei Firea, fie prin intermediul candidatului așa-zis independent Sorin Oprescu.

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit sâmbătă seară cu Nicușor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Bucureștiului, în Centrul Vechi al Capitalei, după ce acesta a declarat că merge la redeschiderea terasei unui prieten, potrivit Digi24. Potrivit sursei citate, Orban a vorbit cu mai mulți patroni de restaurante din Centrul Vechi.