În plină pregătire pentru alegerea unei noi conduceri a PSD, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că dorește și îl vrea în echipa de conducere pe Sorin Grindeanu. Actualul șef al PSD susține că și Vasile Dâncu este binevenit în partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doresc și cred că Sorin Grindeanu trebuie să facă parte din conducerea PSD", a declarat Ciolacu într-un interviu la DCNews. Acesta a mai spus că la congresul partidului președinții de regiuni vor alege singuri persoana care îi va reprezenta în Biroul Național al PSD și nu cum este în prezent (toți membrii BPN aleși la congres).

Președintele interimar a recunoscut că au existat propuneri și de modificarea alegerii președintelui Consilului Național, iar Vasile Dâncu a fost propus pentru șefia acestui organism.

"Domnul Moldovan, în Ardeal a solicitat să fie făcută această alegere odată cu congresul și l-a propus pe domnul profesor Dâncu. Am și eu părerile mele, dar sunt convins ca vom găsi formula cea mai bună. Domnul profesor Dâncu este membru al partidului, un intelectual de stânga și este un câștig pentru partid ", a precizat liderul PSD.

Întrebat dacă va susține candidatura acestuia la Consiliul Național, Ciolacu a replicat: "Trebuie să ne anunțe. Partidul în acest moment e deschis și pune altfel problemele. Cine dorește să vină în noua echipă a partidului este binevenit", a precizat Ciolacu.

Declarațiile liderului PSD apar în contexul în care o serie de lideri din Moldova și Ardeal sunt nemulțumiți de modul cum acesta conduce partidul. Lideri ca Dragoș Benea (Bacău), Ionel Arsene (Neamț), Dumitru Buzatu (Vaslui), Radu Moldovan (Bistrița) susțin revenirea lui Vasile Dâncu în partid și numirea acestuia în fruntea Consiliului Național al PSD- organism care decide politica și strategia partidului.

De asemenea cei patru lideri ai PSD își doresc ca Sorin Grindeanu să preia șefia partidului de la Marcel Ciolacu însă nu există suficientă susținere în interiorul PSD pentru acest lucru. Ciolacu beneficiază de susținerea unor organizații puternice din Muntenia, Oltenia, PSD București -Ilfov.

Întrebat pe ce scor se bazează PSD la alegerile din toamnă Ciolacu a precizat că partidul se află pe un trend crescător în sondajele interne.

"Pe sondajele interne, PSD se află pe un trend crescător undeva la 29% iar PNL pe un trend descrescător între 32-35%. În opinia mea este o necesitate o alianță de stânga și avem în vedere acest lucru cu partidele parlamentare și nu numai", a mai spus Ciolacu.