Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că dacă partidul său va depune o moțiune de cenzură aceasta va trece. Ciolacu susține că PSD împreună cu partenerii din Parlament (PRO România și ALDE) vor merge la președintele Klaus Iohannis și vor prezenta un program economic pentru ieșirea României din criză.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

"Dacă PSD va depune o moțiune de cenzură alături de alte partide politice, eu vă garantez că aceasta va trece. Am spus foarte clar că nu depunem moțiune în timp ce este stare de urgență sau stare de alertă. După ce se va termina această perioadă vom vedea ce se întâmplă și cu alocațiile și cu aplicarea legii pensiilor. Este o analiză mai amplă și trebuie aduse argumente foarte clare", a declarat Ciolacu într-un interviu acordat DC News.

Ciolacu a subliniat că după ce va trece moțiunea de cenzură, PSD împreună cu partenerii politici -PRO România și ALDE vor prezenta președintelui Klaus Iohannis un program economic pe termen mediu și lung pentru a contracara efectele crizei.

"Eu nu vin cu moțiuni de cenzură de dragul moțiunii ci vom veni cu o moțiune de cenzură care să aibă sută la sută sorți de izbândă. Eu doresc ca alături de ceilați parteneri politici care vom iniția această moțiune să-i prezentăm președintelui un program economic de a face față crizei economice pe termen scurt și mediu și de aici să avem cu președintele un dialog sincer și corect cum trebuie să arate viitorul Guvern poate până la alegeri sau de la alegeri încolo. Cred că este un semnal important ceea ce se întâmplă ca președintele să iasă din logica electorală de a înjura PSD", a mai pus presedintele interimar al PSD.