Deputații și senatorii PNL se întâlnesc marţi, la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban. Întâlnirea are loc în contextul în care în interiorul PNL există o serie de animozități între miniștri și parlamentari. De asemenea, în ultima perioadă au existat o serie de inițiative legislative anunțate de parlamentarii PNL fără avizul conducerii partidului.

Orban în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului există o stare de tensiune între conducere și parlamentari, iar întâlnirea stabilită la Guvern are rol de a media conflictul.

În urmă cu o zi, de exemplu, deputatul PNL Matei Dobrovie a anunțat o inițiativă legislativă care propune măsuri de susţinere a familiilor cele mai vulnerabile în contextul pandemiei de Covid-19. Proiectul de lege nu a fost dezbătut în interiorul partidului și asumat iar anunțul făcut de Dobrovie i-a luat prin surprindere pe liderii PNL și a creat nemulțumirea acestora.

De asemenea, un episod asemănător a fost amendamentul depus de PSD la legea educației și susținut de deputatul PNL Robert Sigartău. Este vorba de amendarea articolului care prevede introducerea educației sexuale în școli. Cei doi deputați PSD și respectiv PNL au propus ca educația sexuală să fie denumită educație sanitară și să se facă doar cu acordul părinților.

Modificarea susținută de Sigartău nu a fost privită cu ochi buni de către conducerea PNL și, potrivit suselor citate, președintele Klaus Iohannis ar fi fost surprins și nemulțumit de amendarea legii.