Liderul Plus, Dacian Cioloș, îl ironizează pe Marcel Ciolacu și îl acuză de ipocrizie, spunând că a pierdut ocazia să le ceară demisia lui Liviu Dragnea sau foștilor premieri PSD Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, care "fumau pe rupte" în guvern. Cioloș afirmă că "discuția despre scrumiere și chefuri poate să mai aștepte" și îi cheamă pe Ludovic Orban și Marcel Ciolacu la o dezbatere televizată legată de modul în care vor fi folosiți cei peste 70 de miliarde de euro pe care îi va primi România de la Uniunea Europeană.

Dacian CiolosFoto: Hotnews

"Miracol la PSD. Cuprins de un acces brusc de demnitate și bună-cuviință, Marcel Ciolacu, pentru cine nu știe președinte al PSD, cere demisia Guvernului pentru că prim-ministrul a fumat în Palatul Victoria. Ceea ce face PSD acum se cheamă, în limbaj simplu, ipocrizie. Domnul Ciolacu putea să dea dovadă de demnitate și să ceară o demisie și atunci când biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se transformase în fumoar. Nu a făcut-o. A mai avut două astfel de ocazii când Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, prim-miniștri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria. A ratat și aceste ocazii. Așa cum a ratat toate ocaziile de a demisiona sau de a se împotrivi liderilor PSD când puneau România pe butuci. Dar ipocrizia te salvează întotdeauna din a vedea ridicolul și lipsa de bun-simț din propria ogradă", afirmă Dacian Cioloș, într-un mesaj postat luni pe Facebook.

"Profitând de această pauză de o țigară de la guvernarea țării", Cioloș îi cheamă pe Ludovic Orban și pe Marcel Ciolacu la o discuție legată de modul în care vor fi folosiți banii europeni.

"Ce programe au gândit pentru dezvoltarea țării cu cele peste 70 de miliarde de euro care ar putea intra în România în următorii ani? Care sunt investițiile publice prioritare? Cum facem autostrăzile cât mai rapid folosindu-ne de acești bani? Pentru că la cum evolueză discursul public la noi parcă văd că unii sau alții își închipuie că banii de la Uniunea Europeană le aparțin și încep să își imagineze tot felul de aiureli în loc să fie atenți și preciși cu proiectele de care România are nevoie ca de o gură de aer. Ce fel de economie vrem în țara noastră, dacă tot vom reconstrui odată cu ceilalți europeni? Cum va evolua lumea după această pandemie dincolo de ghidonul în care ne ținem noi nasul ca să nu pierdem subiecte de campanii populiste?

Dacă au curaj și înțeleg subiectul, îi provoc să ne vedem săptămâna viitoare la orice oră, în orice studio de televiziune sau radio, să vorbim despre viitorul țării în acest context. Discuția despre scrumiere și chefuri poate să mai aștepte", adaugă Dacian Cioloș.

Reamintim că o fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, a fost distribuită vineri seara pe Facebook. Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost realizată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în data de 25 mai. Niciunul dintre miniștrii prezenți în fotografie nu purta mască de protecție.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să își dea demisia după publicarea acelei fotografii.