Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să își dea imediat demisia după publicarea, pe Facebook, a fotografiei în care apare fumând, alături de colegi în guvern, de ziua sa de naștere.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu ai voie în biroul premierului să fumezi, să consumi alcool, e un lucru elementar. În acest moment, această ipocrizie, să vii cu mască în conferinţa de presă şi să ai altă atitudine în interiorul guvernului. (...) Orban nu mai are niciun fel de credibilitate acum la români. Românii au stat două luni în case, au fost trei zile de vid legislativ, de atunci ar fi trebuit demisia, iar acum a apărut această fotografie”, a susținut Ciolacu, la Antena3.

O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, era distribuită vineri seara pe Facebook. Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost realizată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în data de 25 mai. Niciunul dintre miniștrii prezenți în fotografie nu poartă mască de protecție.

În poză apar premierul Ludovic Orban, care fumează, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu, care de asemenea fumează, și ministrul transporturilor Lucian Bode.

Ulterior, guvernul a anunțat că premierul Ludovic Orban a achitat sâmbătă două amenzi, în valoare totală de 3000 de lei, pentru „fumat și nepurtarea măștii în spații închise”. Și ceilalți miniștrii prezenți și-au achitat amenzile.