„Când ești într-o funcție publică și ai greșit, nu poți fi scuzat că și omul de rând face la fel” - afirmă deputatul PNL Adriana Săftoiu, într-o postare pe Facebook, comentând fotografia apărută aseară în care premierul Ludovic Orban este surprins fumând într-un birou de la Guvern, alături de câțiva dintre miniștrii cabinetului său.

HotNews.roFoto: Hotnews

Săftoiu menționează însă că apreciază gestul premierului de a plăti amenda. „E un bun început”, a notat ea.

„Îmi place scuza că toți suntem oameni. Suntem, cum nu, dar atunci când deții o funcție publică ai niste privilegii pe care „oamenii de rând” nu le au. Deci nu suntem egali. De la masina care te asteaptă la scară până la benzina/motorina pe care nu o plătești. Omul de rând nu prea are aceste beneficii. De aceea, când ești într-o funcție publică și ai greșit, nu poți fi scuzat că și omul de rând face la fel. Trebuie să fii marcă a moralei si eticii ca să impui modelul de urmat. Apreciez însă gestul de a plăti amenda. E un bun început”, a scris Adriana Săftoiu, sâmbătă, pe Facebook.

Reacția vine după ce o fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, a fost distribuită vineri seară pe Facebook. Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost realizată cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în data de 25 mai. Niciunul dintre miniștrii prezenți în fotografie nu poartă mască de protecție.

În poză apar premierul Ludovic Orban, care fumează, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu, care de asemenea fumează, și ministrul transporturilor Lucian Bode.

Sâmbătă, Guvernul a anunțat că premierul Orban a plătit două amenzi, în valoare cumulată de 3000 de lei, pentru „fumat și nepurtarea măștii în spații închise”.

Citește și:

Fotografie cu Ludovic Orban sărbătorind ziua de naștere în birou, cu miniștrii, virală pe Facebook

Orban după fotografia virală pe Facebook: Este o poză de ziua mea, I-am servit pe colegi cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey

Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, după ce a fumat în biroul său

FOTO Val de meme-uri și glumițe pe Facebook după apariția pozei cu Orban și miniștri săi care beau și fumează în biroul de la Guvern

Orban anunță că a plătit două amenzi, pentru „fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, după apariția fotografiei cu el fumând în birou