Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că își dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Ponta și-a exprimat și anul trecut intenția de intra în cursa pentru Cotroceni și că își va folosi experiența din 2014 când a pierdut în turul al doilea în fața actualului președinte Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Îmi doresc să candidez în 2024 la funcția de președinte al României. Și până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Și vreau să fiu într-o alianță de centru-stânga, reformată, modernă și eficientă", a spus Victor Ponta, la emisiunea lui Mihai Gîdea.

Ponta anunța, în 2019 în direct la Digi24 că se pregătește pentru alegerile prezidențiale și că a învățat din greșeli. „Înfrângerea e a mea, dar greșelile pe care le-am făcut, faptul că m-am înconjurat de baroni, de oameni detestați, care reprezentau un lucru pe care eu nu-l reprezentam evident că m-a costat. Faptul că i-am ascultat când mi-au spus că avem destule secții de vot în străinătate, faptul că mi-au zis: ce bine a ieșit manifestarea de pe stadion! E greșeala mea, e lipsa mea de experiență”, a explicat la vremea respectivă, Ponta.​