Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, la TVR 1, că va candida la viitorul congres al partidului, care trebuie organizat, în opinia lui, cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că un congres al partidului trebuie organizat cât mai repede, notează Mediafax.

„Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și ce voci interne și ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă. (...) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Cioalcu, la TVR 1.

Acesta a precizat că va candida cu un proiect politic și alături de o echipă. Președintele interimar a vorbit și despre criticile care i s-au adus chiar din interiorul partidului.

„Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, e nemulţumit de actuala conducere a PSD, care „alungă vocile puternice” din partid. El spune că numele său, dar și ale altor lideri vocali precum Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae sunt interzise.

„În ultima vreme suntem criticaţi tocmai cei care au crezut în noi şi ne-au votat! Şi au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilā anexā a PNL şi a lui Iohannis. Cā suntem timizi şi speriaţi sā nu ne supārām şefii din umbrā! Cā ne delimitām, la ordin, de toate mesaje din trecut!”, a scris Codrin Ştefănescu, luni, pe Facebook.