Încă o aberație juridică a PSD: Parlamentul modifică hotărârea de Guvern privind starea de alertă ca să-și lase oamenii din teritoriu la butoanele spitalelor / Zegrean: E în afara logicii juridice toată povestea asta

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Marţi, 19 mai 2020, 21:33 Actualitate | Politic


plen Camera Deputaților
Foto: AGERPRES
 documente
(19 Mai 2020) DOC, 390KB
Decizie fără precedent în ultimii 30 de ani. O hotărâre de Guvern, cea prin care se declară starea de alertă, este modificată printr-o hotărâre a Parlamentului. Totul a fost aranjat de PSD care a introdus mai întâi în legea stării de alertă un articol prin care și-a creat această posibilitate, iar apoi a modificat anexele hotărârii de Guvern în comisiile juridice. Motivul: menținerea la masa deciziei privind numirile în spitale a propriilor oameni.
„Este de neînțeles, este în afara logicii juridice toată povestea asta. Văd că ei scriu în lege ce vor ei, dar deasupra Parlamentului este cerul și Constituția și Constituția trebuie respectată și de către Parlament”, a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Parlamentarii juriști au decis marți seară, în Comisiile de specialitate să amendeze măsurile luate de către Guvern privind aplicarea stării de alertă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile.

Mai exact, la propunerea PSD s-au introdus două amendamente: unul care securizează posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor și al doilea care prevede obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate. Astfel modificările vizează anexe care fac parte integrantă din Hotărârea de Guvern, ceea ce înseamnă că aceasta este modificată.

AMENDAMENTELE PSD:
 • Autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități în condițiile legii.
 • În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 și 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020. Guvernul României prin Ministerul Sănătății va pune la dispoziția autorităților publice locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ – teritoriale respective.
Prin modificările aduse unei Hotărâri de Guvern Parlamentul își depășește competențele pe care le are. Potrivit Constituției Guvernul emite Hotărâri pentru aplicarea legilor. Hotărârile de Guvern pot fi atacate doar în instanța și nu pot fi amendate de Parlament (pentru că aplică legea).

Constituție art 108:
 • (2) Hotararile se emit pentru organizarea executarii legilor.
 • (4) Hotararile si ordonantele adoptate de Guvern se semneaza de primul-ministru, se contrasemneaza de ministrii care au obligatia punerii lor in executare si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Nepublicarea atrage inexistenta hotararii sau a ordonantei.
De partea cealaltă, PSD susține că modificarea HG în cauză este posibilă, în baza legii cadru privind starea de alertă pe care chiar Parlamentul a făcut-o săptămâna trecută.

"Modificările la HG se pot face în baza Legii 55/2020 care prevede că măsurile se supun votului iar Parlamentul poate adopta, modifica sau respinge măsurile", au explicat parlamentarii juriști ai PSD.

Legea 55/2020, privind introducerea starii de alertă prevede :
 • ART 4
 • (1) Starea de alerta se instituie de Guvern prin hotarare, la propunerea ministrului afacerilor interne, si nu poate depasi 30 de zile. Starea de alerta poate fi prelungita, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor interne.
 • (2) Starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii sau doar pe teritoriul unor unitati administrativ-teritoriale, dupa caz.
 • (3) Cand starea de alerta se instituie pe cel putin jumatate din unitatile administrativ-teritoriale de pe teritoriul tarii, masura se supune incuviintarii Parlamentului. Parlamentul se pronunta in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in termen de 5 zile de la data solicitarii de incuviintare. Daca Parlamentul respinge solicitarea de incuviintare, starea de alerta inceteaza de indata.
 • (4) Parlamentul poate încuviința măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări

Zegrean: E neobișnuit ce se întâmplă

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că Parlamentul a creat un conflict juridic de natură constituțională prin înscrierea în lege a obligației Guvernului de a supune hotărârea spre aprobarea Parlamentului.

"Este un lucru neobișnuit ceea ce se întâmplă pentru că în Constituție este vorba de separarea puterilor în stat. Hotărârile se dau pentru executarea legilor. Este prima dată când se întâmplă că o HG să fie supusă aprobării Parlamentului. Nu este în regulă pentru că HG pot fi atacate în justiție și justiția poate să le anuleze. O hotărâre aprobată de Parlament nu știu cum va putea fi atacată în justiție pentru că un judecător nu poate anula actele Parlamentului.

Este de neînțeles, este în afara logicii juridice toată povestea asta. Văd că ei scriu în lege ce vor ei, dar deasupra Parlamentului este cerul și Constituția și Constituția trebuie respectată și de către Parlament. Ăsta e statul de drept și cel care emite legea o și respectă. Se creează un conflict juridic de natură constitutională între Parlament și Guvern iar conflictul a fost creat de Parlament prin înscrierea în lege a obligației Guvernului de a supune hotărârea spre aprobarea Parlamentului", a explicat Zegrean pentru HotNews.ro

Parlamentul se reunește miercuri în ședință comună a celor două camere pentru a aproba starea de alertă pe teritoriul României și măsurile de prevenire a epidemiei de COVID 19.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

79338 vizualizari

 • +38 (58 voturi)    
  Ce inseamna legi date de PSD (Marţi, 19 mai 2020, 21:42)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Reguli de facut legi:
  - daca e vorba de o regula pentru control sau plata, cine din mediul privat nu o respecta e ars pe rug
  - daca e vorba de aceeasi lege, nu se aplica PSD si acolitilor lor
  - daca e prea multa libertate, trebuie ingradita, dar nu PSD sau acolitilor, totusi e spre binele poporului
  - daca opozitia da aceeasi lege, atunci opozitia este o dictatura si e un abuz sa se ignradeasca drepturile
  - daca e ceva benefic pentru populatie, atunci acel lucru trebuie sa dispara
  - daca legea spune ca trebuie sa dai socoteala cuiva, PSD si acolitii sunt automat absoliviti de aceasta obligatie
  - daca esti cercetat sau acuzat penal, poti da legi care sa rezolve problema
  • +7 (15 voturi)    
   Si cu toate astea... (Miercuri, 20 mai 2020, 9:31)

   MakeRoGreatAgain [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   In toamna/iarna anul asta, ne pomenim cu PSD in parlament sau chiar si la putere

   Oamenii sunt la fel ca oile, si nu e vorba doar de romani.
   • +3 (5 voturi)    
    Asta e (Miercuri, 20 mai 2020, 16:41)

    PascalDena [anonim] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

    Daca alegatorii PNL si USR se supara la fiecare scapare, ce sa-i faci, nu mai voteaza, dar vor vota slugile psd si vor pune psd tot la conducere, ca pana acum. Nicio scapare si gafa facuta de Orban, Barna etc, nu trebuie taxata cu "nu-i mai votez".
  • -7 (9 voturi)    
   foarte bine le face .... (Miercuri, 20 mai 2020, 12:20)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   sa-i frece pana se satura de guvernare si pleaca cu coada intre picioare , prea si-au batu joc de tara ! prin februarie , se gandeau numai la anticipate , iohanis zicea ca covid 19 e o simpla raceala , orban zicea ca devansam in iunie , alegerile , habar n-aveau cum ii chiama ! acum vor sa se dea salvatorii natiunii ! nu-i mai crede nimeni !au luat la comisioane de pe urma echipamentului de protectie de le ajung 3 generatii !
  • -5 (5 voturi)    
   taxa de pod de la Fetesti e bir al PSD (Miercuri, 20 mai 2020, 12:42)

   MamboNoFaiv [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Tariceanu, sef la APIA - aia cu producatorii auto... a modificat in Parlament OG 82/2000... ne-au lasat la mana hotilor din domeniul auto
 • +7 (39 voturi)    
  Nu stiu de ce mai este lumea mirata (Marţi, 19 mai 2020, 21:52)

  ggiiggii [utilizator]

  si luata prin surprindere de astfel de gesturi?
  Este ceva normal pentru toata clasa politica(PSD, PNL, PMP, UDMR, etc)....nu conteaza ca la conducerea spitalelor sunt niste incompetenti numiti politic sa jefuiasca pentru partid...si ca numirea conducerilor militare din ultima luna a reusit sa aduca pe linie de plutire mai multe spitale.
  Tot ce conteaza este...sa mearga jaful, contractele cu dedicatii, capusarea institutiilor publice si sifonarea cat mai multor bani de la buget...prin orice mijloc si in orice situatie( chiar si pandemie).
  • +27 (43 voturi)    
   Nu e deloc asa. PSD e inegalabil (Marţi, 19 mai 2020, 23:07)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   in rautate si prostie.
   Ciuma rosie nu se dezminte.
   Mai usor scapam de Covid decat de ciuma rosie !
  • -23 (35 voturi)    
   Ce-au făcut militaurii? (Marţi, 19 mai 2020, 23:34)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Au făcut maroul praf, aia au făcut. În afară de urletele cazone, nimic, doar au bulibășit și mai mult situația.
   • +4 (10 voturi)    
    dar cel putin (Miercuri, 20 mai 2020, 12:07)

    varavara [utilizator] i-a raspuns lui prec

    nu au furat pe rupte asa cum fac managerii numiti politic de partid.
 • -11 (59 voturi)    
  Plang peneleii ca nu mai pot pune oamenii lor (Marţi, 19 mai 2020, 21:54)

  Manezu [utilizator]

  A se vedea cazul de la Piatra Neamț, unde au pus director un patron de pompe funebre.
  • +13 (37 voturi)    
   Asta e din putul gandirii psdiste (Marţi, 19 mai 2020, 23:09)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Manezu

   Adica ce? Altii nu fac porcarii ?
   Atunci psd-ul poate sa faca orice, de 10 ori, de 100 de ori mai rau.
   Gandire sovietica.
 • +2 (50 voturi)    
  lol (Marţi, 19 mai 2020, 21:57)

  Georgiana1995 [utilizator]

  ?"Autoritățile publice locale",nu este PSD peste tot, e cam jumi-juma cu PNL-u,deci titlul ???


  "obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate."
  Unde e problema ? Nu e bine asta sau cum ? Vreţi să cumpărăm de la firmele lor măşti? Să îşi umple buzunarele pe foametea noastră?
  • +2 (28 voturi)    
   sunteti surescitata, doamna pesedista (Miercuri, 20 mai 2020, 0:47)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Georgiana1995

   La CJ si CL PSD are 45%, PSD 35%. Dar la primari, aia care sunt vizilbili raportul e altul: 54%-34%.
   Daca adaugi la fortele retrograde si UDMR, respectiv ALDE - antiguvernamentalii sunt mult mai mai numerosi, dublu. Problema e ca PNL are degeaba mandate in marile orase unde cu exceptia Bolojan si Boc, cetatenilor le e scarba de PNL.
   • +3 (5 voturi)    
    Corect. Vezi semianalfabetul penal de la BV. (Miercuri, 20 mai 2020, 12:03)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

    O vinitură din Moldova, Scripcaru pe nume.
  • +11 (19 voturi)    
   de ce sa platesc eu mastile asistatilor? (Miercuri, 20 mai 2020, 0:50)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Georgiana1995

   eu am cumparat la 150/50, cu 2 masti de 5 lei facute din panza e numai bine.
  • +9 (15 voturi)    
   dar (Miercuri, 20 mai 2020, 9:00)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui Georgiana1995

   "problema" este greu de aplicat ! Cine se incadreaza, cate masti primeste, cate i se cuvin fiecaruia (varsta, activ sau nu, riscul personal ) cine le plateste ... Pana se rezolva chestia asta trece pandemia ...
   Demagogie, incurca-lume, imbecilitate !
 • +24 (40 voturi)    
  un joc politic periculos (Marţi, 19 mai 2020, 22:00)

  ..13 [utilizator]

  Guvernul ar trebui sa intervina in Parlament - sa poarte discutii cu grupurile parlamentare.

  Pesedeaua nu se lasa.
  Vine si vremea decontului.Atacul pesede-ului este pe toate fronturile.

  Astept cat mai repede alegerile - septembrie sa fie!
  • +1 (7 voturi)    
   Eu nu văd bine peneleaua! (Miercuri, 20 mai 2020, 12:06)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Investiții nu, pensii speciale DA, pomeni mai multe ca pesedeaua, deoarece ei nu au anulat nimic, ba au mai dat.
   Nu au respectat nimic din ce-au promis.
   ÎI AȘTEPTĂM LA ALEGERI!
   • -2 (2 voturi)    
    de o fi bine, de o fi rau (Miercuri, 20 mai 2020, 13:06)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui prec

    Bucurosi le-om duce pe toate.

    Vorba poetului...
   • +1 (3 voturi)    
    Fix! (Miercuri, 20 mai 2020, 16:47)

    PascalDena [anonim] i-a raspuns lui prec

    Ce sa vezi? Esti orb! Cand PNL va avea majoritate parlamentara si nu va mai exista blocajul politic prin motiune de cenzura, atunci poti bate din clanta cu rost. In rest, orice ar face ei, ca altii, ca tehnocratii lui Ciolos, daca un pesedica ciumulica vine cu idea motiunii, toti pesedeloii sar in sprijin si pa "investitii". Destept rau esti!
  • 0 (0 voturi)    
   Utopii (Marţi, 26 mai 2020, 20:54)

   niciolae [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   @..13
   Crezi că pisdeii vor sta la discuții cu alții?
   Vezi tu alegerile curând? Pisdeii vor să împingă alegerile cât mai mult, eventual la anul, pentru a-și prelungi mandatele!
 • -14 (38 voturi)    
  auzi tu (Marţi, 19 mai 2020, 22:04)

  cucuveauamov [utilizator]

  sa nu lasi sa vina oamenii lui Ion Stefan (mai cunoscut drept Grinda), sau ai lui Anisie (mai cunoscuta drept ... drept nimic), asta este chiar e o impietate! Jos Dragnea!
  • -6 (24 voturi)    
   Anisie e cunoscută drept... (Marţi, 19 mai 2020, 23:19)

   Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   doamna....ăăă...țața care ascultă de pe hol pe la uși, apoi intră intempestiv și zice:
   Bună dimineața, sunt Monica Anisie, Ministrul Educației și am venit să vă întreb de ce urlați la acești frumoși copii?
  • +3 (5 voturi)    
   Vorbești în dodii (Miercuri, 20 mai 2020, 13:49)

   niciolae [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   @cucuveauamov
   Unde să vină?
   Nici eu nu-i am la inimă p-ăștia, dar care e împietatea?

   "Jos Dragnea" e o vorbă aruncată la mișto? Sau te gândești să-l scoți pe Dragnea și să-i bagi pe pnliști?

   Auzi, tu vei primi pensie specială pentru astfel de postări? Sau o încasezi deja?
 • +3 (21 voturi)    
  E Romania, nimic nu conteaza aici. (Marţi, 19 mai 2020, 22:14)

  emil bobu [utilizator]

  Numai vointa stapanului, oricine ar fi el saptamana asta.
 • +22 (36 voturi)    
  Sunt... (Marţi, 19 mai 2020, 22:15)

  Nonidem [utilizator]

  Sunt de neoprit ticalosii astia!Iata ce inseamna,sa tot strambi din nas la votare-nu asa-n-ai pe cine!Iata ca ei au pe cine!Jigodii primitive si abjecte!
 • +19 (37 voturi)    
  E neobisnuit... (Marţi, 19 mai 2020, 22:18)

  ElDiablo [utilizator]

  ...ce se intampla, dar pentru psd nimic nu e imposibil. ccr a demonstrat de atatea ori ca interpreteaza Constitutia dupa cum ii canta partidul unic. Crede cineva ca le va fi rusine s-o mai faca o data? Pensiile speciale si indemnizatiile tot asa le incaseaza, indiferent ce hotarasc.
  • -3 (5 voturi)    
   stiti... (Miercuri, 20 mai 2020, 13:10)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui ElDiablo

   Ma gandeam cum oare o sa gandeasca CCR-ul daca se schimba majoritatea in Parlament di se mai reduce semnificativ numeric #ciuma rosie??? Cred ca este un experiment prin care ar trebui sa incercam sa trecem.

   Nu stiu de ce ma incearca senzatia ca sclavul ramane sclav orice ii faci - deci va vedea pururi numai cu ochelarii de cal
 • -8 (34 voturi)    
  avem un guvern minoritar, e normal ce se intampla (Marţi, 19 mai 2020, 22:32)

  eucomentez [utilizator]

  PNL guverneaza cu ordonante de urgenta, majoritatea neconstitutionale. Guvernul PNL nu are majoritate nici in senat si nici in camera deputarilor. Asta e o aberatie juridica. Si e penibil sa dai bina pe majoritate ca iti schimba proiectele de lege. Pai de asta au fost alesi, ca majoritatea sa faca legile cu consultarea minoritatii.
  • +3 (3 voturi)    
   E exceptia de la regula (Miercuri, 20 mai 2020, 16:54)

   PascalDena [anonim] i-a raspuns lui eucomentez

   E asa ca pesede si acolitii s-au "tras pe cur" cand au dat cu nasul de pandemie... cam la fel au facut si in 2008 cand au dat cu nasul de recesiunea globala. Cand e greu, ii lasa pe altii sa pice de fraieri cu masurile nepopuliste. Daca nu ratai momentul in care Catu a refuzat sa fie PM si pesedeloii au cioroit din clante mai ceva ca etnicii concetateni ca nu se poate, au vrut sa dea jos guvernul analfabetei si acum nu vor guvenr pnl, huuuaaaaaa, huuaaaaa, dar cand s-a dat alrma de pandemie, au votat tot ce era pnlist fara sa sufle.
 • +25 (45 voturi)    
  Renate WEber (Marţi, 19 mai 2020, 22:38)

  ctrlm [utilizator]

  de ce pudelul de serviciu al PSD, Avocatul Poporului Renate Weber, nu ridica o exceptie de neconstitutionalitate?
 • +17 (27 voturi)    
  Iresponsabili si lacomi ori tradatori? (Marţi, 19 mai 2020, 22:50)

  V. Istina [utilizator]

  Nu e nici o diferenta. Canalii si vanduti.
 • -16 (38 voturi)    
  PeSeDe (Marţi, 19 mai 2020, 22:53)

  Je__ [utilizator]

  Eu zic ca Hohanis sa organizeze rapid alegeri anticipate pana nu se deschid granitele si pleaca diaspora, ca iar ramane fara votanti

  Si acu cu COVIDUL nu stiu daca se mai inghesuie aia ca la vama sa voteze guvernul meu
  • +1 (5 voturi)    
   nu va faceti iluzii baieti (Miercuri, 20 mai 2020, 12:37)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   la alegeri ce va pierde pnl-ul in nici un caz nu va castiga psd-ul, mai sunt si alte partide
   • +3 (3 voturi)    
    ete na (Miercuri, 20 mai 2020, 16:56)

    PascalDena [anonim] i-a raspuns lui varavara

    UDMR si ALDE au luat grosul voturilor alternative, cam 1,2 mil, la alegerile anterioare. Si acum vor mai fi cateva petarde afiliate pesede care vor face tot jocul ciumelor.
 • +7 (25 voturi)    
  de aia PSD e majoritar in Parlament din 1989 (Marţi, 19 mai 2020, 22:55)

  Kivek [utilizator]

  cand a fost minoritar PSD in Parlament???

  din 1989 si pana astazi cred ca doar vreo 4 ani a fost PSD minoritar in Parlament, cand era Radu Vasile prim ministru prin 1996-1998 si intre 2008 si 2010


  ATAT in rest PSD a ainteles ca acel loc unde se fac legile PARLAMENTUl e cea mai important institutie pe care trebuie sa o controlezi iar daca ai si CCR-ul in buzunar (adica iti numesti un membru de partdi acolo) tu conduci de fapt Romania chiar daca presedintele si guvernul sunt ale unui alt partid
  • -2 (4 voturi)    
   acum cinstit a cui este vina??? (Miercuri, 20 mai 2020, 13:14)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Cum dreac de am putut inversa rolurile in 1996 si acum nu putem sa dam dreacului #ciumarosie???

   Poate si pentru ca cei care mai aveau sperante atunci, in 1996, de mult au parasit RO...Offffff
 • +9 (25 voturi)    
  Carcalacii PSD fara masca (Marţi, 19 mai 2020, 23:37)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Carcalacii partidului vor sa voteze aberatii.
  Au scos atâtea aberatii în decursul timpului.
  Sunt niste penibili!
  Scopul lor: butoane si cașcaval!
  Acum orice alt Parlament din lume se susține lupta anticovid.
  Aici niste mizerabili decid impotriva propriului popor.
 • +7 (17 voturi)    
  din nou! (Miercuri, 20 mai 2020, 0:14)

  antivirus2020 [utilizator]

  se vede cat de toxic este mediul politic!
  Daca avem o regula de ce nu o respectam?
  Fiindca asa vrea muschiul nostru ,si cand ceilalti vor fi in opozitie si majoritari in parlament vom folosi aceleasi mijloace de a le da la joale.
  Deci concluzia este ca avem o clasa politica de tot rahat.........ul.
  Sa le fie de bine si sa le mearga lor toate matrapazlacurile fiindca suntem o natie de idioti mai ales cand votam.
  Asta e statul de drept in romanica,unii sunt mai presus de constitutie,lege si ce o mai fi.
  Apropo vedeam pe cineva ca spune ca PNL guverneaza desi nu are majoritate in parlament.Imi spune cineva cum a guvernat tariceanu in 2008 cu 20% sustinere pe fata in parlament,(restul il asigura PSD-ul), si acum ne da lectii de morala politica dupa ce a lasat tara in fundul gol (ma refer ca finante) si acum toti il fluiera pe boc ca a taiat salarii cand de fapt solutiile erau f. putine(pensiile nu au fost taiate aviz celor care mananca rahat pe la TV)
  E usor a scrie versuri ........
  • -1 (3 voturi)    
   din nou (Miercuri, 20 mai 2020, 11:58)

   gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui antivirus2020

   Cred ca vorbesti de Iohanesburg , in acest moment!!
 • +9 (17 voturi)    
  Țâfna politică, incordatul... (Miercuri, 20 mai 2020, 0:19)

  Olyx [utilizator]

  muschilor ( va aratam noi cine e mai tare...), perpetuarea sintagmei, "ba pe-a mătii"-toate sunt caracteristice unui partid (PSD) care la aniversarea a 30 de ani de democratie tine cu tot dinadinsul sa arate romanilor ca nici macar nu a inceput scoala PRIMARA !....
 • -5 (19 voturi)    
  Iohannis Klaus (Miercuri, 20 mai 2020, 0:37)

  zizin [utilizator]

  Werner are acum motiv nou să iasă iarăși pe sticlă mâine la 17:00 să dea din mânuță scrâșnind din dinți și să înfiereze cu mânie teutonică PeSeDeee-ul.
 • -1 (17 voturi)    
  Aha (Miercuri, 20 mai 2020, 3:16)

  mentopic [utilizator]

  Deci, cand guvernul PNL pune ca si manageri de spital chelneri, e bine. Nimeni dintre tfl-isti nu sare in sus. Ce daca e chelner, e de-al nostru! Bravo, mai baieti, da-ti inainte tot asa, ca bine va fi.
 • +5 (15 voturi)    
  Destabilizati baieti, destabilizati (Miercuri, 20 mai 2020, 5:31)

  radu222 [utilizator]

  PSD e deranjat ca actualul Guvern nu si-a rupt gatul cu ocazia pandemiei (ce acuze i-ar fi adus daca erau sute de morti pe zi !), ca investitiile in infrastructura incep sa arate intrarea intr-o oarecare normalitate si atunci face ce stie mai bine: destabilizeaza tzara asa cum a facut-o intotdeuna. Politica pentru creierele cu un singur neuron, care stau cu ochii la A3 si cu mana intinsa. Apropo, cum timp de aproape 30 de ani conducerea PSD-ista a Constantei n-a fost in stare sa inceapa lucrarile de restaurare a Cazinoului?
 • +2 (16 voturi)    
  Parlamentul nu mai controleaza executivul? (Miercuri, 20 mai 2020, 6:14)

  cripop88 [utilizator]

  Nu ca as fi de acord cu politicile PSD, dar au majoritate in parlament. De ce nu ar avea parlamentul puterea de a controla executivul? De asta exista parlament.
  Practicile lor ne sunt cunoscute, dar daca vrem sa schimbam majoritatea poate iesim si la vot la alte alegeri decat cele prezidentiale.
  • -3 (11 voturi)    
   Despre starea de alerta. (Miercuri, 20 mai 2020, 8:29)

   Theros [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

   Precizez ca nici eu nu pot simpatiza cu nici o gasca politica existenta in Tara!! Draga utilizator cripop88 cu tristete , dar cu sperante constat ca ai facut un comentariu elegant ,pertinent , inteligent -de fapt sigurul din toate cele publicate-in caren se prezinta de o maniera foarte clara ca PARLAMENTUL este singura putere legiuitoare din Romania . Guvernul poate avea initiativa legislativa numai prin delegare de catre parlament!! Cand ma uit la zegrean ce tampenii spune iti vine s-o iei la fuga!! Cum dracu de analfabetul asta a fost judecator, ca nu are minte nici de portar!! Propaganda si manipularile cu ciuma rosie creeaza impresia falasa ca majoritatea populatiei nu ar sprijini-o !! Nimeni nu uita de cresterile de pensii , salarii , de PIB realizate de ciuma rosie!! Sa ne fereasca Dumnezeu de ciuma galbena, care nu are nici un lider cu mintea la purtator si ce este mai grav liderul acestei ciume galbene , respectiv plavanul ,care a transformat Romania in sclavul Europei , cu precadere a Germaniei, si-a aratat limitele si sentimentele profund anti-romaniesti in halul dezastros in care a manegeriat pandemia in Tara!! VOPISTUL PNL TREBUIE SA DISPARA !!AUTENTICUL PNL TREBUIE INCURAJAT!!
   • 0 (0 voturi)    
    Serios (Marţi, 26 mai 2020, 20:55)

    niciolae [utilizator] i-a raspuns lui Theros

    Serios?
    După ce ridici în slăvi realizările pisdeilor, te dai imparțial!
    Ai adus ca argumente declarațiile dragi pisd și clamate în latrinele lor.

    "Propaganda si manipularile cu ciuma rosie creeaza impresia falasa(!) ca majoritatea populatiei nu ar sprijini-o"
    Pe cine s-a sprijine? Pe "propaganda"? Sau vrei să zici că populația sprijină "ciuma roșie"? Ai rămas pe vremea lui Duie Mragnea, când "poporul" era alături de psd în cămăși albe (negre la guler) strânse de organizațiile locale pe banii noștri, direct sau indirect.

    Apoi te legi de Zegrean și-l faci de cacao, folosind materia primă din haznalele din care îngurcitezi cu nesaț. Cum poți să compari activitatea și cunoștințele lui Zegrean cu cele ale lui dorneanu, pivniceru și celelalte slugi pisdiste din ccr?
    Ar fi bine s-o iei la fugă, sau la picior (piciorul ursului).
 • +4 (10 voturi)    
  Pentru ca... (Miercuri, 20 mai 2020, 7:24)

  persuasiv [utilizator]

  ''Pentru ca putem"!!!
 • -2 (12 voturi)    
  Atata timp cat spitalele sunt in subordinea (Miercuri, 20 mai 2020, 9:15)

  xrogo [utilizator]

  autoritatilor locale este de bun simt si logic ca tot ele sa puna oameni la conducerea lor.
  Din cauza coronavirusului spitalele au trecut in subordinea Ministerului Sanatatii, dar asta este o solutie temporara, pana va trece pericolul, asa ca nu vad de ce s-ar schimba conducerea spitalelor pentru acest fapt.
  Daca in HG se prevedea ca, pentru a nu rupe lantul de comanda, ar fi bine sa fie oameni numiti de minister, dar la revenirea la normal tot organele locale sa numeasca conducerea, asta ar fi fost de inteles, dar n-am vazut asta!
 • +5 (7 voturi)    
  Importanta alegerilor locale (Miercuri, 20 mai 2020, 10:24)

  Mihai Ioan [anonim]

  Cam toata lumea doreste regionalizare(dar nu pe criterii etnice) deci pe undeva e normal ca decizile locale sa fie loate de autoritatile locale.
  Deci, va rog frumos sa participati in numar mare si la alegerile locale pentru a fi o reprezentativitate cat mai mare in consilile locale si judetene.
 • -1 (3 voturi)    
  mai e un exemplu (Miercuri, 20 mai 2020, 12:38)

  MamboNoFaiv [utilizator]

  OG 82/2000 care i-a zapacit pe cei de la RAR... a fost modificata de Parlament si asa a disparut "calitatea" in procesul de reparare a masinilor in service-urile abilitate dar nici ei nu stiu exact pentru ce autorizate
  daca sunt mai multe operatii distincte pentru care un service e autorizat nu poti sa spui ca e abilitat pentru orice daca il autorizezi doar sa repare tabla la masina
 • 0 (0 voturi)    
  pandemia (Joi, 21 mai 2020, 3:47)

  LiviuStoian2 [anonim]

  In materie de norme de drept singura institutie cu puteri depline este Parlamentul. Guvernul poate emite acte normative numai in perioada vacantei parlamentare si doar cu permisiunea Parlamentului.Faptul ca in Romania ambele institutii emit norme este anormal. HG-urile, OG-urile si OUG-urile sunt abuzuve.
  Cu privire la pandemie Ministerul de Interne si judecatorii au la dispozitie prevederile art. 308 Cod penal care da dreptul la aplicarea atat a amenzilor cat si a sanctiunii cu inchisoarea. Deci nu erau necesare ordonantele militare ci doar o norma departamentala privind faptele si sanctiunile.
 • 0 (0 voturi)    
  Amu cum e cu separarea Puterilor? (Joi, 21 mai 2020, 12:34)

  mirce [utilizator]

  Un precedent periculos! S-a trecut peste granita Executiv-Legislativ.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by