​Președintele Klaus Iohannis continuă atacurile la adresa PSD. Șeful statului acuză partidul lui Marcel Ciolacu de iresponsabilitate, după amenințările cu moțiunea de cenzură.

președintele Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„În vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid. Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor”, a spus marți Iohannis, într-o declarație de la Cotroceni.

Șeful statului a adaugat că „este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție”.

De asemenea, Iohannis i-a acuzat pe social-democrați că încurajează încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție, referindu-se indirect la Marcel Ciolacu care și-a dat jos masca de protecție în timpul ședinței parlamentului.

„​Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție. Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze”, a spus el.