Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romașcanu spune că obligativitatea purtării măștilor este un abuz. Social democratul a declarat că există anumite categorii de oameni care nu le pot utiliza și că parlamentarii partidului ar putea reglementa acest lucru prin amendamente la ordonanța stării de alertă.

Ciolacu , masca de protectieFoto: Captura video

"Fondul legii este important, oamenii trebuie să înţeleagă că distanţarea şi măsurile de autoprotecţie sunt cele mai importante, în schimb vrem să evităm abuzurile. Unul dintre ele - portul măştii. Nu a fost obligatoriu în starea de urgenţă, este obligatoriu în starea de alertă, dar plecând de la necesitatea portului măştii sperăm ca Guvernul să şi asigure disponibilitatea acestora şi, de asemenea, gratuitatea lor pentru persoanele care sunt în situaţii financiare limită. (...) a explicat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Social democratul susține că acestea nu trebuie totuşi să fie impuse copiilor, pentru că există studii care spun că ele le fac mai mult rău decât bine", susține senatorul PSD.

"În măsura în care există informații din partea autorităților competente care să ne certifice că anumite categorii au nevoie de excepție, acestea vor fi exceptate. Amendamentele sunt în discuție în comisii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.