VIDEO Klaus Iohannis: Dacă ritmul de infectare și presiunea pe spitale cresc semnificativ, autoritățile vor fi obligate să reinstituie starea de urgență

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 19 mai 2020, 16:42 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a avertizat din nou, marți, că, dacă ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ după relaxarea măsurilor de carantină, autoritățile vor fi obligate să reinstituie starea de urgență.

„Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă.

Iohannis a notat că majoritatea românilor a respectat în continuare regulile, dar „din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții”.

„Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri”, a subliniat el.

Klaus Iohannis a criticat și fenomenul de fake news, afirmând că „tot felul de iresponsabili” răspândesc, „unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor”.

„Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă”, a arătat acesta.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis (sursa - Administrația Prezidențială):
 • România a trecut, de câteva zile, din starea de urgență în starea de alertă. În această scurtă perioadă, am văzut foarte mulți români care respectă în continuare regulile, care poartă măști de protecție și mențin distanțarea socială.
 • Am văzut, de asemenea, instituții publice și companii private care s-au pregătit foarte bine pentru reînceperea activității și au luat toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor.
 • Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții.
 • Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa, s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol.
 • Dragi români,
 • Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri.
 • Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează.
 • Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența.
 • Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți.
 • Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ.
 • Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor.
 • Aceste abordări care contestă gravitatea virusului sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă.
 • Când am fost uniți într-un efort național, cu toții - cetățeni responsabili, specialiști și guvernanți - am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea noului coronavirus.
 • Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!
 • Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție.
 • Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba, mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid.
 • Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate.
 • PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor.
 • O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție.
 • România, dragii mei, nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare și de reconstrucție.
 • Această pandemie ne-a afectat pe toți prin amploare și gravitate. Nu există sectoare ale economiei care să nu fi avut de suferit într-o proporție mai mare sau mai mică.
 • Însă o abordare constructivă implică tratarea crizei și ca oportunitate, pentru a așeza România pe fundamente sănătoase.
 • De altfel, pentru că vorbim de oportunități, am putut constata cu toții o accelerare a uneia dintre cele mai importante reforme de care are nevoie România, și mă refer la digitalizarea administrației.
 • Instituțiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaș pas înainte, care în mod obligatoriu va trebui consolidat.
 • Totuși, este important să înțelegem că nu vorbim de o repornire a economiei de la zero, pentru că economia României nu a fost complet oprită în aceste luni.
 • Au fost sectoare importante care au funcționat la capacitate deplină, cum este sectorul construcțiilor și al infrastructurii, ceea ce explică și creșterea economică de pe primul trimestru.
 • În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructura de transport, energetică, dar și sanitară.
 • Este o viziune care pleacă de la principii economice sănătoase, care vor susține în mod durabil prosperitatea românilor.
 • Ceea ce trebuie să facem acum - și aici solicit sprijinul tuturor forțelor politice credibile și mediului de afaceri - este să oferim încredere angajaților și întreprinzătorilor.
 • Din păcate, avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spațiul de intervenție.
 • De aceea, ne concentrăm eforturile pentru a fi pregătiți să accesăm toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucrează în prezent Comisia Europeană.
 • În concluzie, prioritățile în perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor noștri și relansarea economică.
 • Dragi români, împreună am trecut cu bine prin încercările dificile din ultimii ani, care au testat soliditatea democrației noastre.
 • Împreună am depășit cu bine două luni de stare de urgență și am reușit să ținem sub control una dintre cele mai grave amenințări la adresa sănătății populației cu care ne-am confruntat în ultimii 50 de ani.
 • Suntem pe drumul cel bun! Trebuie doar să continuăm, cu fermitate, cu înțelepciune, și să ne unim eforturile pentru a depăși această criză și pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim!
 • Vă mulțumesc!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16293 vizualizari

 • -9 (89 voturi)    
  cer populatie (Marţi, 19 mai 2020, 16:46)

  cucuveauamov [utilizator]

  sa nu se opreasca din spalatulpemaini si din statulacasa. Mai avem de vandut niste masti. Va eliberam apoi.
  • -1 (25 voturi)    
   Iohanis nu prea stie sa comunice... (Marţi, 19 mai 2020, 21:08)

   taro [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   si sunt multi care nu inteleg ce se intampla. Din fericire sunt mult mai multi oameni care au inteles gravitatea situatiei din Romania si din lume.

   Ce-i 2-3 prosti care-i vezi pe la televizor fara masca nu reprezinta Romania. Oamenii au inteles sa stea acasa.

   Masurile pe care le-a luat guvernul au ajutat pentru ca sistemul sanitar nu-i coplesit de cazuri. In Romania mortalitatea de la Covid e de 6.6% iar in restul lumii e de 14%.

   Daca jumate din romani se imbolnavesc in 6 luni de covid numarul de victime ar depasi pe cele din al 2-lea razboi mondial. Asta doar de la covid pentru ca ai sa mori si de la o apendicita cand spitalele au sa fie pline.
   • +4 (14 voturi)    
    Ce analiza... (Marţi, 19 mai 2020, 21:45)

    sysrq [utilizator] i-a raspuns lui taro

    ... aprofundată, cu date, cifre și comparații, gata, scuză-mă, de mâine stau în casă, m-ai convins.
   • +6 (8 voturi)    
    Bai tatae, din ce buda ai scos (Miercuri, 20 mai 2020, 4:18)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui taro

    Cifrele alea??? Fumezi ceva tare???
   • -6 (6 voturi)    
    Nu sunt 2-3, sunt 5-7 milioane (Miercuri, 20 mai 2020, 4:43)

    Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui taro

    de prosti care nu au inteles mesajul, care se tem de vaccin, care nu poarta mastile corect, care nu se spala pe maini si nu vor sa auda de distantare sociala. Daca tu esti corect si disciplinat, nu inseamna ca toti fac ca tine. Uita-te ce se intampla in Buzau, Braila, Galati, Vaslui si Suceava....DEZASTRU!!!!
 • -11 (93 voturi)    
  l-am votat (Marţi, 19 mai 2020, 16:52)

  bobo2 [utilizator]

  dar nu mai calc la urne. Masuri nemasuri, dar atitudinea pe care a avut-o fata de populatie impreuna cu PNL in aceasta perioada a fost Mizerabila. Important e sa nu aiba nimeni majoritatea absoluta, sa se sfasie intre ei pentru orice, iar pentru asta nu e nevoie de prezenta mea la vot
  • -16 (34 voturi)    
   OK (Marţi, 19 mai 2020, 17:38)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   PSD -1 vot.

   S-a inregistrat.
   • +2 (20 voturi)    
    Curiozitate (Marţi, 19 mai 2020, 18:14)

    intruderul [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    Conform carei ecuatii matematice ati dedus acest rezultat? :)

    Mai o ardem mult cu furtul voturilor?
    Hotnews,mai o ardem mult pe cenzura?
    • -3 (5 voturi)    
     Daca martorul spune clar cu suflul lui (Marţi, 19 mai 2020, 22:58)

     alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui intruderul

     si tu nu intelegi matematica, problema nu este la mine.

     A! acum am vazut nick-name-ul. Mai bine puneai numarul de cont ca sa-ti facem cate o donatie. Erai muult mai castigat.
  • -3 (55 voturi)    
   pnl=psd=usr (Marţi, 19 mai 2020, 17:55)

   Ion_2 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   Actiunile unui om iti arata adevaratul lui caracter si nu cuvintele lui.
   Amenzile astronomice (in UK maximul a fost 80 lire!!) ) din Romania cerute si sustinute atit de Pnl cit si de Presedinte dau ,pentru mine,imaginea lor reala .
   Amindoua partidele PSD+PNL ar trebui sa ajunga la lada de gunoi a istoriei .
   Cit despre USR ,pentru mine ,este un mic PNL in devenire .
   • -8 (22 voturi)    
    Sugestie (Marţi, 19 mai 2020, 18:15)

    intruderul [utilizator] i-a raspuns lui Ion_2

    Sa incercati,pe cat posibil,sa nu emiteti aceste pareri in spatiul public,am observat ca lumea nu prea intelege aceste dedesubturi....
   • -6 (6 voturi)    
    Ai fost internat intr-un spital din UK? (Marţi, 19 mai 2020, 23:01)

    alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui Ion_2

    Dar intr-unul din RO?
    Anul trecut?
    Acum doi ani?

    Serios!
  • +15 (29 voturi)    
   Îți înțeleg nemultumirea! (Marţi, 19 mai 2020, 18:53)

   tedycv [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   Ceea ce nu înțeleg este de ce nemulțumirea ta te face sa nu te mai duci la VOT. Iohanis nu mai poate candida. Are deja doua mandate. Dar mai pot candida alti ipochimeni. Absenta ta de la vot va cântări mult. Sigur, ai putea sa-mi spui ca un vot nu contează.
   De aceea eu sunt adepta VOTULUI OBLIGATORIU! (In Belgia, tara in care funcționează principalele organisme ale Europei Unite votul este obligatoriu).
   Atunci nu vom mai avea majoritați idioate de genul 49% din 38% participare la vot, care chipurile reprezintă majoritatea.
   Te rog mult, mai gândește-te un pic dacă vei abandona sau nu singura arma pe care o ai la dispoziție: VOTUL
   • -4 (8 voturi)    
    cine nu voteaza nu conteaza (Miercuri, 20 mai 2020, 1:12)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui tedycv

    simplu
  • +9 (19 voturi)    
   l-am votat pe Iohannis, am luat și bătaie pe 10aug (Marţi, 19 mai 2020, 23:32)

   Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   de la jandarmii lui Carmen Dan pe 10 august, am dat pe unde am apucat M...E PSD, dar după astea două luni de dictatură militaro-medicalo-miliținească nu mai calc la urne niciodată în România.

   N-o să uit cât oi trăi cum ieșeau aproape în fiecare noapte cioclii ăia trei semianalfabeți (Vela, Despescu și Arahat) și mai tăiau câte puțin din drepturile și libertătțile pe care, de bine de rău, aveam iluzia că le avem.

   Știu, știu, virusul, perfidul inamic invizibil, dar nu sunt compet cretin să trebuiască să mă bată miliția c-am ieșit noaptea pe stradă sub pretextul că asta m-ar ajuta să fiu atent și să mă spăl naibii pe mâini.

   Acuma iese domn profesor Klaus Iohannis să ne beștelească și să ne amenințe iarăși, parcă am fi infantili.
   • -8 (12 voturi)    
    Dar ce ai dori? (Miercuri, 20 mai 2020, 4:46)

    Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui Guvid19

    Ai dori sa te plimbi cand vrei tu , fara masca, fara sa te speli pe maini si sa raspandesti virusul? Pe bune...ce nu intelegi? E epidemie, pandemie, spune-i cum vrei tu. Gata cu libertatile si drepturile tale. GATA!!! Si in viitor nu o sa ai nici atat. In deceniile care urmeaza vor fi multe epidemii si vor face parte din razboiul biologic intre state. Ce a fost pana acum, s-a dus. Acum intram intr-o alta epoca. Mileniul al treilea abia acum incepe.
    • +4 (4 voturi)    
     pidemia esperților din cazărmi (Miercuri, 20 mai 2020, 9:22)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui Seby30

     securiști și apeviști...gata cu dreptu la pensie specială militară...îi pidemie, pandemie
   • +5 (7 voturi)    
    Niste cretini haotici! (Miercuri, 20 mai 2020, 9:12)

    doarNoi [utilizator] i-a raspuns lui Guvid19

    Ca bine zici!
 • -9 (89 voturi)    
  Suspendare! (Marţi, 19 mai 2020, 17:05)

  kitto [utilizator]

  Solicit suspendarea presedintelui!
 • +26 (52 voturi)    
  Lol (Marţi, 19 mai 2020, 17:14)

  HP [utilizator]

  "Relansarea se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură, de transport, energetică și sanitară"

  Adica o mare vrajeala. Investitiile in aceste proiecte trebuiau facute oricum, si nu neaparat din cauza unei pandemii.

  Nu vad si nu aud nimic legat de granturi si injectii directe de capital catre firme, zeci de miliarde de euro.

  IMMINVEST e un imprumut bancar clasic, cu dobanzi subventionate timp de 6 luni.

  Amanarea ratelor de fapt dubleaza dobanzile incepand cu 2020.

  Somajul tehnic e o gluma, atunci cand se incaseaza.

  Pensiile nu cresc, iar cele speciale nu sunt anulate.

  Ne mintiti in continuare.
  • +3 (13 voturi)    
   sectorul de afaceri face afaceri (Marţi, 19 mai 2020, 19:07)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui HP

   "granturi si injectii directe de capital " !?

   Sper sa nu se intample vreodata asa ceva!
 • +16 (34 voturi)    
  resetare și reconstrucție. (Marţi, 19 mai 2020, 17:25)

  vasile50b [utilizator]

  Cu asa guvern de capacitati ce 'resetare si recontructie' sa faci? Vorbe goale!
 • +9 (49 voturi)    
  Eu cu asta as fi inceput.. (Marţi, 19 mai 2020, 17:28)

  Clock [utilizator]

  Dragi romani,

  Sa facem cu totii un efort de imaginatie si sa vedem cu ochii mintii cum ar fi aratat Romania acum daca aveam un guvern PSD. Eventual condus de Dancila, cu Dragnea la sfori.

  Cateodata e important sa mai ai si un dram de noroc..
  • +5 (25 voturi)    
   Și de ce-ai crede că horganu-i mai breaz (Marţi, 19 mai 2020, 19:08)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Clock

   ca pavianul? De ce?
  • +3 (5 voturi)    
   nu este suficient, poate fi contraproductiv (Marţi, 19 mai 2020, 19:45)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Clock

   Cand esti bun lucrezi mult, vorbesti putin si doar asa poti sa faci multe.

   Sefa mea mereu spunea Keep a low profile.
   Adica munceste pana nu mai poti, nu te lauda, daca te ajuta cineva multumeste, daca nu - asa este, dar nu te vaita sau da vine pe altii- si mergi mereu spre mai bine sau cel putin incearca.

   Stia ea de ce spunea asa.

   Sigur sansa te poate ajuta dar nu vine chiar la orisicine si orisicand...

   keep on working!
  • +8 (10 voturi)    
   Un plus de la mine (Marţi, 19 mai 2020, 22:06)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Clock

   pentru scenariul acesta imaginar.

   Si raspunsul: ar fi fost luate aproximativ aceleasi masuri, iar cei care sunt acum apostolii apocalipsei, #statiacasa, ar fi fost in strada manifestand impotriva pezedeului care ne tine inchisi in case ca sa fure ei mai bine.
 • +7 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 mai 2020, 17:31)

  [anonim]

 • +9 (35 voturi)    
  Ce ipocrizie (Marţi, 19 mai 2020, 17:32)

  PetricaGhezea [utilizator]

  Acum nu e problema ca nu poarta masca?
 • +12 (44 voturi)    
  intrebarea e (Marţi, 19 mai 2020, 17:33)

  TrickyWicky [utilizator]

  A fost vreodata preiune pe spitale?
  Si cum poti numi infectat pe cineva care este asimptomatic si nu dezvolta nimic
  • -1 (21 voturi)    
   good question... (Marţi, 19 mai 2020, 19:04)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Intr-o relativ mica masura - DA a fost o presiune/

   Noroc ca de cand cu sporul de la UE astia tot ar vrea sa stam in spitalele lor ca sa numere bolnavii.

   Iote ca nu prea mai sunt - ghinion!
   Io zic ca este curat noroc pentru romani.

   Multa vrajeala politica acum...

   Sigur ca este nevoie de stabilitate politica, dar asta este treaba politicienilor si nu a presului care trebuie doar sa medieze intre fortele politice.
 • +25 (51 voturi)    
  El poate incerca ... (Marţi, 19 mai 2020, 17:37)

  2020NewG [utilizator]

  Dar ma indoiesc ca lumea asta e facuta sa stea in casa. Au fost 2 luni grele, dar inca o stare de urgenta va fi incalcata de marea majoritate. Nu pricep de ce tot insista cu speriatoarea asta "reinstitui iar stare de urgenta" - poate face asta dar nu cred ca are 10 000 000 de politisti sa tina in casa 10 000 000 de oameni.
  • +7 (21 voturi)    
   ... (Marţi, 19 mai 2020, 18:15)

   cartograful [utilizator] i-a raspuns lui 2020NewG

   da, si eu cred ca aceasta carantina a fost o arma cu un singur cartus. Nici politicienii nici "expertii" nu inteleg chestia asta. Lumea nu se va conforma unei a doua carantine. O fi bine...o fi rau...cartusul a fost tras. Si nu e vorba doar de Romania ci si de Germania sau SUA.
  • +6 (22 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 mai 2020, 18:22)

   [anonim] i-a raspuns lui 2020NewG

 • +16 (58 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 mai 2020, 17:39)

  [anonim]

  • +6 (20 voturi)    
   pai zic sa scrieti direct la presedinte (Marţi, 19 mai 2020, 19:05)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui

   Eu am scris.
   • +11 (13 voturi)    
    stai linistit (Marţi, 19 mai 2020, 21:03)

    Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui ..13

    ca ii scriu si pe wall si pe mess , dar cred ca nu ii pasa.
  • -12 (24 voturi)    
   logic (Marţi, 19 mai 2020, 19:08)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui

   Sunt goale spitalele tocmai pentru ca Romania a fost in izolare.

   Daca nu se respecta regulile, se vor umple.
 • +21 (35 voturi)    
  Masuri respectate dar mai mult bun simt (Marţi, 19 mai 2020, 17:41)

  PrivireCritica [utilizator]

  Masurile au fost respectate, dar e nevoie de mai mult bun simt si umilinta din partea guvernantilor! Fara amenintari, amenzi absurde, abuzuri ale politie, ambitii meschine ale politicienilor ( vezi terasele) si mai ulta planificare. Realitatea e ca suntem ultimii din Europa si ca numar de teste/locuitor si ca ritm al redeschiderii. Nu exista cec in alb, trebuie sa vedem si bunavointa, daca de altceva nu e in stare guvernul. Iar raportarile schimbati-le : incepeti cu numarul de cazuri active, nr de teste zilnice si numar de cazuri la terapie intensiva. Fara cifre umflate si asteptam si penalizarea celor din Suceava pentru dubla raportare gresita
  • +1 (17 voturi)    
   Nu suntem ultimii ca nr. teste pe locuitor... (Marţi, 19 mai 2020, 18:42)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   ...nici în Europa și nici măcar în UE. Nu mai tot răspândiți aceeași marotă. Ba chiar suntem în fața Ungariei, la egalitate cu Polonia și doar puțin sub Olanda (!) și stăm semnificativ mai bine cu testarea pe cap de locuitor decât Croația, Grecia și Bulgaria. Se poate verifica mai jos

   https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
  • +4 (20 voturi)    
   Ma scuzati... (Marţi, 19 mai 2020, 19:11)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Dar bunul simt la Herr???

   Pai nu stiti sau nu ati vazut secventa cu Ghinion!?

   Atunci a fost momentul adevarul si nu a evoluat de atunci - mare pacat pentru ca aveam asteptari mai mari de Primarul unui oras care odata a fost declarat Capitala Europeana.

   Sincer ma enervez maxim ca Bucurestiul nu a reusit aceasta performanta ca urmare a unor primari...
 • +15 (43 voturi)    
  Serios stare de urgenta? (Marţi, 19 mai 2020, 17:45)

  Ion_2 [utilizator]

  Chiar daca Presedintele ar declara inca odata stare de urgenta cred ca Parlamentul nu l-ar aproba asa ca eu nu cred asta.
  In plus toata Europa se deschide incet incet numai Romania sare din stari in stari sau ar trebui sa zic din amenzi in amenzi ......
 • +9 (31 voturi)    
  ...clarificări necesare... (Marţi, 19 mai 2020, 17:46)

  baligosul [utilizator]

  Dacă situația va impune reinstituirea stării de urgență, polițiștii, jandarmii vor re-avea voie de la stăpînire să bată cetățeni, fără să fie sancționați de autorități ???
 • +3 (35 voturi)    
  Nu mai inteleg nimic! (Marţi, 19 mai 2020, 17:55)

  abisala [utilizator]

  Daca situatia e potential naspa de ce deschideti scolile? Daca nu e naspa, de ce va stresati ca oamenii vor sa-si reia viata? Va decideti?
 • +3 (33 voturi)    
  crește presiunea (Marţi, 19 mai 2020, 18:00)

  di livio [utilizator]

  în decembrie nu era presiune pe spitale...guvernu meu a redus bugetu sănătății...no, crezui că deschide școlile...20 de țări din Europa caută soluții pt redeschiderea școlilor...România educată
  • -6 (18 voturi)    
   nu stiu la altii cum e dar... (Marţi, 19 mai 2020, 19:09)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   Scolile romanesti ar trebui inchise pentru totdeuana. Cu sau fara virus.
 • 0 (22 voturi)    
  daca virusul e printre noi (Marţi, 19 mai 2020, 18:08)

  Mary80 [utilizator]

  de ce nu lasati tara inchisa? Ne dati un pic drumul pe langa cotetz ca sa ne bagati iar peste 2-3 luni intr-un mod planificat, sub argumentele unor imagini special alese de prin vreun parc sau eveniment cu cate o mica aglomeratie ?
 • +6 (26 voturi)    
  Suspendarea presedintelui (Marţi, 19 mai 2020, 18:09)

  kitto [utilizator]

  Solicit suspendarea presedintelui pentru amenintarea poporului si incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti!
  • -5 (13 voturi)    
   da, sigur ca da (Marţi, 19 mai 2020, 19:34)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   Dar mai intai ia-ti medicamentele!
 • +5 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 mai 2020, 18:19)

  [anonim]

 • +8 (20 voturi)    
  Să vezi ce vă dă liber poporul să stați acasă... (Marţi, 19 mai 2020, 18:28)

  iulisimo [utilizator]

  Din reacția "autoritatilor" ne dăm seama ce gândesc ei despre sulime: ei se cred superiori, eventual altă specie; - ne cred needucați și idioți; - nu știu zicala cu ulciorul... Etc.
 • +9 (19 voturi)    
  nici acum nu sunteti pregatiti?! (Marţi, 19 mai 2020, 18:30)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  s-a comunicat ca "stam acasa" odata ca sa nu ajunga sistemul de sanatate sufocat si apoi ca ei sa aiba timp sa se pregateasca. Sa se pregateasca pt mai multe cazuri, protectie, etc etc, nu pt achizitii dubioase, sa fim intelesi.
  Au trecut deja 2 luni, aproape 3 de cand am avut primul caz. Nici acum nu sunt pregatiti? 1300 paturi ATI (zic ei ca se pot dubla la 2600), spitale "de campanie" facute de armata, alte spitale "modulare" de la PMB, Asociatia Daruieste Viata, deci inca cateva sute de paturi. Care acum stau GOALE. Nu am avut deloc peste 300 de cazuri.
  Pai si atunci de ce atata isterie daca apar mai multe cazuri? Ca pare ca se pot suporta si de 3,4 ori mai multe decat au fost.
 • +10 (22 voturi)    
  Funny, Iohan se caina de fake new (Marţi, 19 mai 2020, 18:32)

  Parzivall [utilizator]

  Si el le raspandeste la prima mana!!!
 • -6 (12 voturi)    
  cioco=cioco (Marţi, 19 mai 2020, 18:33)

  Georgiana1995 [utilizator]

  cioco-cioc moko-cioc pe-se-de
 • +6 (22 voturi)    
  Cine va mai crede.... (Marţi, 19 mai 2020, 19:18)

  ggiiggii [utilizator]

  puteti instaura si legea martiala...Romania sunt noi, nu voi parvenitilor, ajunsi acolo prin combinatii si spaga.
  Nu ne mai tineti in casa, a trecut, cei ce vor muri...oricum mureau...restul sa isi vada de viata lor.
 • +9 (27 voturi)    
  Inalt prea sfrijia Sa , Ficusul (Marţi, 19 mai 2020, 19:23)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  Cum evita el, presedintele, in conferinta de presa si alte chestiuni importante. As fi vrut sa-i urecheze public pe ,,liberali'' pt. noncombatul in cepriveste legea prin care se mareste mandatul unor alesi la cinci ani, de parca nu le ajunge patru ani de furat.
  Doar Putin isi mareste numarul de mandate cu de la sine putere.
 • +9 (27 voturi)    
  hihihi (Marţi, 19 mai 2020, 19:23)

  ..13 [utilizator]

  Si cum este cu: sa fim uniti???

  Va dau acuma vreo doua dupa cap daca nu sunteti cuminti si continuati sa faceti dupa capul vostru si nu dupa al meu de va ia mama ...dar ramanem uniti, de vreti sa nu vreti, si cu mine o sa mergeti!

  Herr President - nice joke!
  Mare intelepciune! Multumesc.

  PS
  Se vede ca nu a avut niciodata copiii lui -daca macar unul il avea intelegea mai repede cum se comporta oamenii - asa ramane doar un profesor scortos, rigid, de moda veche. Un party ceva, un rock undeva in aer liber bine-inteles cu social distance???

  PPS
  cand s-or ridica cu totul interdictiile astea o sa il invit pe dl. Presedinte - acum nu stiu daca o sa si accepte - la o petrecere mare in Piata Victoriie, Poate sa il aduca si pe dl. Orban PM.
 • +13 (15 voturi)    
  Deși l-am votat, m-am săturat să-l tot aud cum (Marţi, 19 mai 2020, 19:36)

  prec [utilizator]

  debitează tâmpenii. Fără pauză, nu așa.
  • -4 (8 voturi)    
   Nu minti, nu l-ai votat (Marţi, 19 mai 2020, 21:42)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui prec

   Se vede clar dupa tonul postarilor tale, din ultimii 3 ani, cel putin.
   • +4 (4 voturi)    
    de ce l-ar fi votat? (Miercuri, 20 mai 2020, 1:18)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    se stie tare de mult ca insul e imbecil, arogant si tradeaza in favoarea Reichului
 • +12 (16 voturi)    
  Ar mai (Marţi, 19 mai 2020, 19:55)

  Alexa.99. [utilizator]

  avea tupeul sa tina oamenii doua luni in case, sa darame complet economia si sa ne distruga pe toti in felul asta?
 • +16 (20 voturi)    
  Chiar as vrea sa-l vad ca indrazneste asta (Marţi, 19 mai 2020, 20:19)

  lazarus101 [utilizator]

  Daca face asta o sa fie nevoit sa fuga cu elicopterul ca si un alt fost presedinte. Nicaieri in Europa si in tarile civilizate nu s-au impus restrictii atat de dure cum s-au impus la noi. In nicio alta tara nu erau militari inarmati cu pusti automate pe strazi, sunt curios daca aveau si munitie, chiar nu m-as mira!
  S-au comis zeci de mii de abuzuri (fapt recunoscut de tristul care raspunde la numele Vela) cu amenzi neconstitutionale in cuantum mai mare decat in restul tarilor lumii la un loc.
  Cat o sa mai rabde poporul asta????
 • +13 (19 voturi)    
  Ai limbrici, amice? (Marţi, 19 mai 2020, 20:56)

  hsl [utilizator]

  Ia încearcă încă o stare de urgență în condițiile actuale ca să vezi ce repede zbori din funcție.
 • 0 (6 voturi)    
  Heads I win, tails you lose (Marţi, 19 mai 2020, 21:19)

  Setalcott [utilizator]

  Daca creste ritmul de infectare, inseamna ca inchisul in casa a functionat. Doar ca trebuie sa stam in casa de acum inainte, ca sa continue sa functioneze.
  Daca nu creste ritmul de infectare, inseamna ca inchisul in casa a functionat. Virusul a batut in retragere in timp ce noi stateam in casa
  • +3 (7 voturi)    
   funny... (Miercuri, 20 mai 2020, 0:23)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Concluzia: inchisul a functionat.

   Dar se pune in discutie - Care este durata optima pentru care inchisul functioneaza"?

   Raspuns personal: 45 de zile.
   30 de zile a durat pana au ajuns primele materiale medicale lipsa in RO.

   Enough is enough!
 • +10 (10 voturi)    
  Mda... (Marţi, 19 mai 2020, 22:03)

  b0g [utilizator]

  Cazurile scad si domnu Presedinte ne ameninta cu starea de urgenta, Stare pentru care guvernul a modificat legea prin OUG ca sa nu aibe nevoie de nicio incuvintare. Cu alte cuvinte "dragi romani" o impun pentru "ca asa vreau eu", sintagma celebra din amenzile date ilegal la discretia politistilor.
  • +2 (4 voturi)    
   pentru că putem (Marţi, 19 mai 2020, 23:27)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui b0g

   vorba lu Codrin cap de plută
 • -11 (13 voturi)    
  La cata iresponsabilitate am vazut (Miercuri, 20 mai 2020, 4:40)

  Seby30 [utilizator]

  in ultimele zile, eu propun presedintelui ca de luni sa decreteze stare de urgenta. Multi nu-si dau seama ca distrug tot ce am obtinut in cele 60 de zile. Sunt dusi cu pluta. Trebuie amendati, usurati la buzunar, iar daca nici asa nu merge, reinstaurarea starii de urgenta este singura solutie.
 • -2 (2 voturi)    
  zau daca am inteles (Miercuri, 20 mai 2020, 21:20)

  iodixit [utilizator]

  de ce nu au continuat starea de urgenta
  tot ce au facut pina acum, psd-istii desfac si dau vina pe guvern!


Abonare la comentarii cu RSS
14:21 ​Erată
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by