​Liderul USR, Dan Barna, i-a reproșat premierului Ludovic Orban că nu a luat nicio măsură în cazul pensiilor speciale, susținând că acestea nu au fost desființate sau impozitate din cauza colaborării „binomului PSD-PNL”.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

Șeful Guvernului a venit în Parlament pentru a prezenta măsurile economice luate pentru sectorul economic în perioada crizei coronavirusului.

„Observăm niște realități: în această perioadă am propus măsuri și nici măcar nu avem pretenția paternității acestor măsuri. (...)

O să enumăr câteva care ar putea face o diferență: reducerea taxării pe muncă, nu ați dorit. USR va continua să vorbească despre desființarea sau impozitarea pensiilor speciale. Acest lucru nu s-a întâmplat printr-o admirabilă colaborare a binomului PSD-PNL”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a criticat și programul IMM Invest estimând că în actualul ritm antreprenorii vor primi răspuns la cererile lor peste 26 de ani, în 2046.

„Nu e târziu să gândiți ca reflex diferit față de fosta clasă politică, începeți să gândiți ca un userist”, a precizat Barna, care i-a spus lui Orban că îi pune la dispoziție programul de guvernare pregătit de USR.