Tot mai multi oameni politici vorbesc despre faptul ca PNL si PSD au batut palma si vor sa provoace alegerile generale anticipate, pe care sa le organizeze in aceeasi zi cu cele locale. Motivul invocat de sursele HotNews de la varful celor doua partide? Un presupus acord de colaborare intre cele doua partide, care le-ar permite sa obtina majoritatea in viitorul Parlament, punandu-l pe presedintele Traian Basescu in fata unei situatii fara iesire: acceptarea unui guvern fara PD-L.

Conform unor surse convergente de la varful ambelor partide, intelegerea a fost parafata luni seara la Vila LAC de catre echipele de negociatori Calin Popescu Tariceanu - Bogdan Olteanu (PNL) si Mircea Geoana - Viorel Hrebenciuc (PSD) si presupune declansarea alegerilor anticipate.

Potrivit surselor citate, PSD va depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu, care va fi votata si de PNL-isti. Conform calculelor facute, ulterioarele propuneri de premieri din partea Cotroceniului vor pica la vot in Parlament, fapt care va determina declansarea alegerilor anticipate pentru Parlament odata cu cele locale.

Conform surselor Hotnews, liderii celor doua partide au inceput deja sa sondeze terenul in randul membrilor PSD si PNL pentru a vedea reactiile.

Printre piedicile identificate de Tariceanu si Geoana se numara problemele pe care presedintele PSD le are cu gruparea Iliescu - Nastase. Geoana spera se rezolve problema acordandu-i lui Nastase sefia Consilului National, urmand sa obtina astfel acceptul liderilor mai vechi.

Pe de alta parte, PNL are probleme cu unii vicepresedinti, fapt care va fi discutat la viitoarea sedinta a Biroului Politic al partidului.