Democrat-liberalul Liviu Negoita este pe primul loc in topul preferintelor bucurestenilor pentru postul de primar general, indica un sondaj realizat pentru uzul intern al PSD de Centrul de studii Avangarde. Potrivit rezultatelor anchetei, in cazul in care ar candida, Negoita ar strange 19.3% din optiunile de vot ale alegatorilor.

Potrivit rezultatelor anchetei, in cazul in care ar candida, Negoita ar strange 19.3% din optiunile de vot ale alegatorilor.

El ar fi urmat de Sorin Oprescu (PSD), preferat de 16.2% dintre bucuresteni, in timp ce, pe locurile urmatoare s-ar clasa Silviu Prigoana (14%), Victor Ponta (13,4%) si Gigi Becali, cu 8,7%.

Conform rezultatelor anchetei de opinie, realizata in perioada 25 ianuarie-17 februarie, actualul edil sef al Capitalei, Adrian Videanu, ar strange 5% din optiunile de vot daca alegerile ar avea loc duminica.

Sondajul Avangarde indica faptul ca 75.6% dintre bucuresteni nu prefera un candidat independent la Primaria Capitalei.

In ceea ce priveste calitatile viitorului edil sef, bucurestenii cred ca, in primul rand, acesta trebuie sa fie un bun gospodar (27,5% dintre respondenti), sa fie un om educat (25,1%), sa fi dovedit ca se tine de cuvant (17,4%) si sa lupte impotriva coruptiei (10,9%).

Sondajul Avangarde a fost comandat de PSD si a circulat marti pe culoarele Parlamentului, fiind dezbatut de catre social-democrati.