Kelemen Hunor susține, într-un interviu pentru presa maghiară, că președintele Klaus Iohannis a mințit când a spus că există o înțelegere între UDMR și PSD, iar că acesta vrea să vândă Ardealul ungurilor.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Întrebat dacă nu cumva declarațiile nu aveau un scop electoral, vizând oprirea scăderii PNL, liderul Uniunii a comentat că o astfel de explicație e inacceptabilă.

​„Dacă PNL guvernează prost, nu maghiarii, nu limba maghiară sunt de vină, ci doar PNL. PNL nu poate fi făcut mai bun si mai frumos lovind într-o țară, într-o minoritate, în maghiari. Niciun cuvânt al declarației de două minute și jumătate a șefului statului nu a fost adevarat. Iohannis a mințit pentru că știa că PSD nu vrea să vândă Ardealul lui Viktor Orban, că nu există nicio înțelegere între PSD și UDMR și că proiectul de autonomie nu va trece de Parlament. Impotența și incompetența PNL nu pot fi acoperite. Nu pot accepta astfel de explicație. La un politician de mâna a doua, a treia mai trecem cu vederea astfel de manevre. Pentru un președinte e inacceptabil”, a spus Kelemen, într-un interviu pentru maszol.ro.

Cât privește consecințele pe termen lung ale declarațiilor președintelui, lidetul UDMR a spus că acestea sunt dificil de anticipat. „Ce pot gândi românii despre maghiari când șeful statului a prezentat comunitatea maghiară ca un pericol mai mare chiar și decât coronavirusul”, a comentat el.