Kelemen: Președintele a mințit. Știa că PSD nu vrea să-i dea Ardealul lui Viktor Orban și nu are o înțelegere cu UDMR/ Impotența și incompetența PNL nu pot fi acoperite

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2020, 15:05 Actualitate | Politic


Kelemen Hunor
Foto: Agerpres
Kelemen Hunor susține, într-un interviu pentru presa maghiară, că președintele Klaus Iohannis a mințit când a spus că există o înțelegere între UDMR și PSD, iar că acesta vrea să vândă Ardealul ungurilor.

Întrebat dacă nu cumva declarațiile nu aveau un scop electoral, vizând oprirea scăderii PNL, liderul Uniunii a comentat că o astfel de explicație e inacceptabilă.

​„Dacă PNL guvernează prost, nu maghiarii, nu limba maghiară sunt de vină, ci doar PNL. PNL nu poate fi făcut mai bun si mai frumos lovind într-o țară, într-o minoritate, în maghiari. Niciun cuvânt al declarației de două minute și jumătate a șefului statului nu a fost adevarat. Iohannis a mințit pentru că știa că PSD nu vrea să vândă Ardealul lui Viktor Orban, că nu există nicio înțelegere între PSD și UDMR și că proiectul de autonomie nu va trece de Parlament. Impotența și incompetența PNL nu pot fi acoperite. Nu pot accepta astfel de explicație. La un politician de mâna a doua, a treia mai trecem cu vederea astfel de manevre. Pentru un președinte e inacceptabil”, a spus Kelemen, într-un interviu pentru maszol.ro.

Cât privește consecințele pe termen lung ale declarațiilor președintelui, lidetul UDMR a spus că acestea sunt dificil de anticipat. „Ce pot gândi românii despre maghiari când șeful statului a prezentat comunitatea maghiară ca un pericol mai mare chiar și decât coronavirusul”, a comentat el.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4827 vizualizari

 • +6 (16 voturi)    
  Kelemen Hunor - Beneficiar Real (Marţi, 5 mai 2020, 15:09)

  un domn [utilizator]

  Al GIO Kerestoy Gaterszag SRL
 • +13 (23 voturi)    
  Președintele a denunțat un acord prin care (Marţi, 5 mai 2020, 15:16)

  elder [utilizator]

  majoritatea posturilor din administrație și deconcentrate (2/3) din Transilvania erau date UDMR pentru sprijin la moțiunea de cenzură. Asta era cu dat Transilvania ungurilor. Supărare mare că a dus PSD-ul în majoritatea județelor din Transilvania la intenție de vot cu o cifră?
 • +12 (24 voturi)    
  Cam tarziu... (Marţi, 5 mai 2020, 15:19)

  IoPaNet [utilizator]

  Abia acum ti-a transmis Viktor ce sa spui, sau tocmai ce te-ai trezit din betia de la Paste? Hai, du-te sa te dregi!
 • +6 (20 voturi)    
  Johannis (Marţi, 5 mai 2020, 15:28)

  briciu [utilizator]

  Presedintele salvator al acestei natii !!
 • +7 (23 voturi)    
  Intrebarea punctuala a fost despre Ciolacu (Marţi, 5 mai 2020, 15:32)

  CezarN [utilizator]

  Probabil ca i s-a promis sprijin politic intern (de la UDMR) în schimbul închiderii ochilor.
  Dovada: este exact ceea ce s-a întâmplat. Era datoria lui Ciolacu, ca președinte al Camerei Deputaților, sa vegheze la respectarea Constituției și sa nu accepte proiecte VĂDIT neconstituționale, sa nu mai vorbim ca le-a lăsat sa treacă tacit prin Camera.
  Ascunderea după neatenție sau incompetenta nu este admisibila ca scuza aici, ci trebuie analizata și prezumata în primul rând INTENȚIA. Iar dacă luam în calcul intenția, imediat vine și INTERESUL avut de către infractor (la adresa Constituției) în comiterea infracțiunii.
  Iar următoarea întrebare este CINE l-a "stimulat"pe infractor? Cui prodest? Iar răspunsul la aceasta întrebare este evident.
 • +6 (24 voturi)    
  Hai siktir Kelemene, (Marţi, 5 mai 2020, 15:34)

  Rescator [utilizator]

  De cănd am avut marele ghinion să ajungeți pe
  meleagurile astea nu aveți o secundă de liniște.
  Luptați cu toate armele voastre murdare împotriva
  României și romănilor.Aveți grijă pe ce teren minat
  călcați!
 • 0 (16 voturi)    
  Disputa politicianista in castigul PSD si UDMR (Marţi, 5 mai 2020, 15:35)

  smeuletz [utilizator]

  Disputa aceasta politica nu aduce nimic bun pentru omul de rand, fie el roman sau maghiar, insa poate inflama spiritele, cu consecinte foarte costisitoare.

  Iohannis a vrut si probabil ca a reusit sa castige niste puncte electorale impotriva PSD. PSD ar fi vrut sa le castige el, cand respingea legea aproape trecuta, dar nu a apucat pentru ca a punctat Iohannis.

  UDMR a pornit iarasi discursul lor dintotdeauna, si a adus conflictul acesta politic asupra maghiarilor, spunand ca de fapt presedintele uraste maghiarii. Aceasta desigur va aduce niste puncte si UDMR, reinflamand vechile temeri in minoritatea maghiara care (dupa parerea mea) a devenit mai deschisa si nu mai crede in acest tip de discurs nationalist invechit.

  Si acum UDMR da in PNL, pentru ca in PSD (fiind vechi aliati) nu poate sa dea chiar asa.

  Oricum, ce ramane de stiut este ca oamenii de rand, romani si maghiari, ar trebui sa se respecte in continuare si sa isi vada de treaba, ignorand aceste fumigene. Eu lucrez cu maghiari, sunt foarte harnici, si colaboram foarte bine, si vorbim deschis. Dezgropatul mortilor nu foloseste decat politicienilor atat romani cat si maghiari.
 • +1 (7 voturi)    
  Când a mințit? (Marţi, 5 mai 2020, 15:42)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  „Astfel de teme, total false, din alt secol și dăunătoare, apar atunci când oameni de acest tip, de tip PRM, sunt cooptați pentru niște voturi. Cum poate cineva să vină în anul 2014 să afirme în fața electoratului, în spațiul public, că cineva vrea să rupă Ardealul, sau să ducă la o învrăjbire a ardelenilor împotriva oltenilor? Păi nu vă supărați, astea nu sunt afirmații politice, astea sunt cretinisme. Așa ceva nu ai voie să spui.” (KWI, 2014, în campanie)
 • +2 (4 voturi)    
  pai (Marţi, 5 mai 2020, 15:44)

  codrean [utilizator]

  daca stiai (?) ca nu va trece de ce l-ai mai propus ?,
  Hai, spune drept !
 • +5 (7 voturi)    
  "comunitatea maghiara" nu inseamna doar UDMR (Marţi, 5 mai 2020, 15:46)

  animatron [utilizator]

  Dl presedinte Iohannis a facut o eroare in comunicarea sa, termenii folositi au fost mult prea duri si mai ales fara acoperire factuala.

  Cu siguranta existau si exista intelegeri politice intre marile partide romanesti (PSD, PNL) si UDMR, pt ca aceasta organizatie politica cu caracter strict etnic (un anacronism in Europa de azi) e folosita de cand exista ca "partid-balama" pt a pune pe picioare diverse aliante parlamentare sau guvernamentale.

  Ce nu poate fi dovedit (deci nu trebuie afirmat public de politicienii responsabili) e ca ar exista intelegeri secrete privind distrugerea statului romanesc prin actiuni concertate intre UDMR si alte partide.

  Chiar daca SRI-ul ar avea dovezi despre acorduri intre unii politicieni si lideri ai UDMR in vederea votarii autonomiei teritorial-administrative sau introducerea in unele regiuni a limbii maghiare ca "obligatorie" pe langa limba romana, astfel de informatii sunt prelucrate si folosite in lupta pe care o duc serviciile secrete, nu isi au rostul in public decat in caz de criza statala foarte grava.

  A fost o emotie necontrolata la aflarea ca acea lege a trecut tacit de Camera, o furie care s-a exprimat violent si in mediul politic si in presa.

  Dl Iohannis trebuie sa fie foarte atent la cum comunica, la fel premierul si principalii ministri, ei sunt permanent monitorizati de ambasade, de servicii straine si fiecare greseala e speculata cu ferocitate nu doar de neputinciosii din clasa politica si mai ales de puteri straine care vor o Romanie cat mai slabita.

  Dl.Kelemen e un ipocrit (in fisa postului la un politician) si isi aroga o pozitie de "tatuc" al "comunitatii maghiare" pe care organizatia sa ar reprezenta-o in exclusivitate si in numele careia se simte obligat sa vorbeasca.

  Dumnealui, apropiat de Viktor Orban, poate vorbi doar in numele organizatiei sale, atat, nu in numele tuturor celor care se simt "maghiari", pt ca multi nu-l apreciaza si nu-i impartasesc ideile politice separatiste si antieuropene.
 • +3 (7 voturi)    
  Fara partide etnice (Marţi, 5 mai 2020, 15:50)

  TinuF [utilizator]

  Sa se scoata in afara legii partidele nationaliste construite pe criterii etnice. Asa vom scapa de parazitii care traiesc pe banii nostri si care vor legi ce lezeaza interesele romanilor si afecteaza grav integritatea teritoriala si constitutia tarii.Bravo domnule Presedinte. Daca parlamentarii Romaniei si-ar vinde si tara si mama pentru interesele lor obscure dumneavoastra ati dovedit ca va pasa de tara asta. Cum ar fi procedat Viktor Orbán al Ungariei daca romanii ar fi cerut in Ungaria asa ceva?
 • +3 (7 voturi)    
  Cat timp mai trebuie . . . . (Marţi, 5 mai 2020, 16:02)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . sa suportam insultele acestui iredentist insolent? Noi nu avem servicii de siguranta ale statului?
 • -1 (7 voturi)    
  majoritatea comentariilor confirma cele zise de el (Marţi, 5 mai 2020, 16:29)

  eucomentez [utilizator]

  Majoritatea comentariilor scrise la articol confirma perfect cele afirmate de Kelemen. Acuzatiile false lansate de presedinte intr-o tenta rasista a declansat un val de ura fata de o minoritate care va lasa urme pe multi ani de acum incolo. Din acest motiv Iohannis s-a compromis ca si presedinte, un neamt rasist nu e potrivit pentru a reprezenta o tara democratica.
 • +3 (3 voturi)    
  Cine nu stia? (Marţi, 5 mai 2020, 17:21)

  radu222 [utilizator]

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/autonomia-tinutului-secuiesc-adoptata-tacit-de-camera-deputatilor-ce-prevede-proiectul-1299077
  Traseul legii
  23.12.2019-prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
  15.01.2020-aviz negativ de la Consiliul Economic si Social
  07.02.2020-aviz negativ de la Consiliul Legislativ
  10.02.2020-prezentare in Biroul Permanent al Camerei
  26.02.2020-aviz pozitiv de la Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale
  04.03.2020-aviz negativ de la Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului
  09.03.2020- inscrisa pe ordine de zi a Camerei Deputatilor
  16.04.2020-Punct de vedere al Guvernului-aviz negativ
  23.04.2020-adoptata de Camera Deputatilor (stenograma-prezentare dl. Ciolacu-Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc; Pl-x 670/2019; lege organică; primă Cameră sesizată.
  (Nu se dezbate pentru ca s-a depasit termenul de 25.03.2020)

  https://adevarul.ro/news/politica/exclusiv-Inca-lege-bomba-fost-adoptata-tacit-limba-maghiara-putea-deveni-limba-obligatorie-ardeal-comisia-juridica-dat-aviz-pozitiv-1_5eabfc2e5163ec4271518ed0/index.html
  Traseul legii
  Pe 13.11.2019-aviz negativ de la Consiliul Economic şi Social.
  Pe 16.12.2019-aviz pozitiv, ”cu observaşii şi propuneri”, de la Consiliul Legislativ.
  Pe 4.03.2020-aviz negativ de la Comisia de Muncă.
  Pe 30.03.2020-aviz pozitiv şi de la Comisia Juridică a Senatului, condusă de Şerban Nicolae şi dominată de PSD.
  Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate.
 • +3 (7 voturi)    
  Aceste curve politice... (Marţi, 5 mai 2020, 17:48)

  Ponta [utilizator]

  ... ar fi indicat sa nu mai intre in Parlamentul Romaniei, bineinteles in urma votului si nu altfel.
  Intotdeauna au pupat curul care avea mai mult rahat astfel incat sa-i indestuleze.
  Nu au nicio rusine (de altfel asta este in gena politicului din Romania) sa se prostitueze politic in vazul tuturor, vanzandu-se apoi ca june domnisoare.
  De ce nu se duc in alta tara cu etnie maghiara sa ceara acolo autonomie???
  Probabil ca acolo le sparg botul din toate directiile.
 • +2 (6 voturi)    
  politica udmr (Marţi, 5 mai 2020, 17:54)

  Didado [utilizator]

  UDMR, organizatie care are ca obiectiv principal, realizarea unui teritoriu autonom, a fost, este si va fi lingusitor pe linga coalitia de guvernare Guvernantii nostrii, indiferent de culoarea politica, avizi dupa cele 5, 6 voturi promise de UDMR si care uneori puteau face diferenta, erau de acord cu micile solicitari ale acestei organizatii etnice. Voturile se dadeau si promisiunile se votau in semn rasplata facuta acestei slugi credincioase , in realitate fatarnice.
  Doar ca aceste mici solicitari, au facut parte dintr-o strategie, o politica bine gandita, si nu de UDMR ci venita de la "centru". Aceasta politica a pasilor marunti, a compromisurilor facute de guvernele care s-au sccedat la putere si respectatrea cu strictete a sfaturilor primite de la "fratele mai mare" a transformat UDMR intr-o organizatie obraznica, tupeista si nesimtita. Kelemen isi permite sa-l faca mincinos pe presedinte, stiind ca el este mincinosul si ticalosul care creaza aceasta stare de tensiune artificiala. Si nu va fi singura.
  Stimati POLITICIENI, sunteti alesi sa aveti grija de tara.
  POLITICIENI aveti mare grija, acesta organizatie perfida nu este un partener de incredere.
  Oamenii de rand indiferent de nationalitate, aceleasi griji, nevoi. Vor liniste si sanatate.
  Kelemen asa sa spui tu la Viktor si la Vladimir, bineee?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by