Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, marți, că fostul Guvern PSD în frunte cu Tudorel Toader trebuie să plătească pentru "încercarea de a subjuga justiţia". Declarația lui Cioloș vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi a câştigat la CEDO procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu mă pot bucura când statul român pierde procese la CEDO, cum s-a întâmplat azi în cazul revocării Laurei Codruţa Kovesi. Însă în spatele statului român, în acest caz, sunt nişte politicieni iresponsabili, identificabili, cu nume şi cu funcţii. Cei din fostul Guvern PSD, în frunte cu Tudorel Toader, au dus România în acest punct jenant. Trebuie să-i ştie toată lumea, iar în final să plătească pentru încercarea de a subjuga Justiţia, timp de aproape patru ani, prin toate mijloacele, multe ilegale. Aceşti oameni au fost iresponsabili în funcţii publice, iar acest lucru l-am reclamat în toţi anii din urmă. De la încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor până la cheltuieli nejustificate ale banilor publici. Acestea nu sunt simple greşeli de guvernare, ci ticăloşii premeditate cu consecinţe grave asupra României", susține preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European într-o postare pe Facebook.

Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.