Camera Deputaţilor va constata, săptămâna viitoare, paralelism cu textul Codului Administrativ în vigoare şi va respinge iniţiativa legislativă potrivit căreia autorităţile locale sunt obligate să folosească limba unei minorităţi în localităţile în care aceasta are 20% din populaţie, a afirmat duminică preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Robert CazanciucFoto: Agerpres

"Am primit, începând de ieri, numeroase întrebări despre o iniţiativă UDMR, care a trecut recent în mod tacit de Senat, şi prin care autorităţile locale ar fi obligate, mai nou, să folosească limba unei minorităţi în localităţile în care aceasta ar avea 20% din populaţie. Caut repede printre ştiri pentru a încerca să înţeleg despre ce iniţiativă este vorba. Niciuna însă nu făcea referire la vreun proiect anume, aşa că sun un expert în materia drepturilor pentru minorităţi, să îl întreb ce ştie despre această nouă obligaţie în sarcina autorităţilor locale. Omul, bine informat, după câteva clipe de ezitare, în care părea să se întrebe cum de nu ştie el de o asemenea nouă dispoziţie, îmi răspunde ferm că aşa ceva nu există", a scris Cazanciuc pe Facebook.

El a adăugat că a cerut, pe acest subiect, informaţii şi de la un reprezentant UDMR şi a redat pe Facebook dialogul pe care l-a avut cu acesta, dialog din care a aflat că există un text în Codul Administrativ identic cu cel din proiect.

Cazanciuc a adăugat, în acest context, că săptămâna viitoare Camera Deputaţilor "va constata paralelism cu textul Codului Administrativ în vigoare şi, cu sprijinul PNL care l-a avizat alături de UDMR în Comisia de Sănătate din Senat, va respinge iniţiativa".