Președintele Klaus Iohannis a avut joi o discuție la telefon cu președintele Franței, Emmanuel Macron, căruia i-a prezentat măsurile luate în criza COVID, subliniind că în România numărul persoanelor infectate și al celor care au decedat este încă în creștere și că, potrivit experților, în țara noastră încă nu s-a atins vârful epidemiei, potrivit Administrației prezidențiale.

Iohannis și MacronFoto: Hotnews

Conform sursei citate, Iohannis a mulțumit Franței pentru ajutorul oferit în repatrierea cetățenilor români aflați în state din afara Uniunii Europene.

De asemenea, Iohannis i-a prezentat lui Macron măsurile luate în lupta cu coronavirusul și a subliniat că în România numărul persoanelor infectate și al celor care au decedat este încă în creștere și că, potrivit experților, în țara noastră încă nu s-a atins vârful epidemiei.

Administrația prezidențială mai spune că Iohannis a vorbit despre importanta comunitate românească din Franța și despre implicarea unui număr semnificativ de români cadre medicale în lupta cu pandemia de COVID-19.

"Președintele României a evidențiat necesitatea unui răspuns european solid, organizat și solidar la nivelul Uniunii Europene. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că trebuie să acționăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic și sustenabil la nivelul Uniunii Europene. În ceea ce privește măsurile luate la nivel european cu privire la relansarea economiilor statelor membre, Președintele României a arătat că așteaptă cu interes propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le facă în perioada următoare cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 și la Fondul de redresare economică", adaugă Administrația prezidențială.