Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, după respingerea în Senat a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc, că "o minciună nu trebuie să distragă atența". Șeful PSD cere servicilor secrete să iasă public și să clarifice dacă sunt adevărate sau nu acuzațiile președintelui Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Să nu lăsăm o minciună să ne distragă ateția. Proiectul privind autonomia a fost respins în Senat acum. El nu fost adoptat niciodată în Camera Deputaților, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după îndeplinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. Au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaților. S-a întrebat vreodată președintele dacă Guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp", a declarat Ciolacu la Parlament.

Social democratul a mai spus că președintele a venit cu „un atac grosolan” "Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României. (...) Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a solicitat Serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă au trimis șefului statului vreo informare referitoare la acuzațiile pe care Klaus Iohannis le-a adus la adresa PSD.

"Solicit serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă eu am trimis președintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzațiile aduse la adresa mea și a PSD pentru că nu poți duce lupta electorală la un asemenea nivel. Vorbim de responsabilitatea celei mai înalte funcții în statul român", a mai spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea "să dea Ardealul ungurilor" și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

Președintele a atacat PSD în contextul în care în Camera Deputaților a trecut tacit un proiect de lege care acorda Ținutului Secuiesc autonomie.

PSD a convocat în regim de urgență ședința Senatului pentru a dezbate proiectul privind Ținutul Secuiesc. Astfel, senatorii au respins cu 126 de voturi împotrivă si 9 voturi pentru proiectul de lege care a creat scandal la nivel politic între președintele Klaus Iohannis și PSD. Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative.