Președintele USR, Dan Barna, susține că președintele Klaus Iohannis „se grăbește când revarsă un potop de laude pentru Guvern”, precizând că „e bine și ajută să fim optimiști dar încă nu avem răspunsuri clare cu privire la o sumă de chestiuni”, potrivit Mediafax.

Dan BarnaFoto: Facebook

„Președintele Iohannis observă corect că guvernările PSD au fost un dezastru urmat, în opoziție, de o retorică populistă păguboasă. Însă cred că președintele se grăbește când revarsă un potop de laude pentru guvern. Pe de o parte șeful statului ne spune că nu am ajuns la final, dar domnia sa trage concluzii și ne spune că guvernul s-a comportat bine în criză. E bine și ajută să fim optimiști dar încă nu avem răspunsuri clare cu privire la o sumă de chestiuni: Dacă nu erau resurse pentru un raspuns eficient în combaterea pandemiei, de ce nu erau? Cine anume, persoane sau instituții, trebuiau să se ocupe de ele. Ce a făcut guvernul pentru ca vinovații să fie trași la răspundere?”, se întreabă Dan Barna, într-o postare pe Facebook, publicată marți seara.

Dan Barna continuă seria de întrebări legate de calitatea vieții din următoarea perioadă.

„Cum s-a ajuns la dezastrul de la Suceava? Există o responsabilitate administrativă sau politică acolo? A cui? Dacă nu există încă răspuns nu înseamnă că băgăm sub preș. Fiecare ne adaptăm situației de criză cum putem, fiecare dintre noi căutăm răspunsuri la întrebările individuale despre viitorul imediat. Ce facem cu copiii mici fără grădinițe, cum vom călători cu transportul în comun, încetează șomajul tehnic după starea de urgență, cum ne vor supraviețui diversele afaceri în lipsă de clienți... și multe altele. Pentru unele nu are nimeni răspuns pentru altele tare ar ajuta niste răspunsuri ale statului pentru a mai risipi din incertitudinea teribilă a acestor zile”, mai scrie liderul USR.

Într-o conferință de presă susținută marți, președintele Klaus Iohannis a lăudat demersurile luate de Guvernul Orban încă e la începutul epidemiei de coronavirus.