”Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: "Suge-o, Ramona!"”, a fost postarea de pe Facebook a Președintele Consiliului Județean Neamț, pesedistul Ionel Arsene, la adresa fostei sale colege din PSD, Ana Birchall.

Postare grobiana Ionel ArseneFoto: captura facebook

Reacția vine după ce Birchall a cerut, tot pe pagina sa de Facebook, un control asupra achizițiilor făcute în ultima perioadă:

”Daca se doreste seriozitate si nu doar un joc ieftin de imagine si de lupta politica in stil dambovitean solicit si sustin ca in aceasta comisie sa se analizeze TOATE contractele de achizitii din aceasta perioada, dar TOATE, inclusiv cele pentru care Dr. Cercel si Arafat cereau impunitate ca nu degeaba era atata zvarcoleala pentru adoptarea faimosului OUG pe achizitii prin care se inlatura raspunderea penala! Este corect ca toate persoanele care au abuzat de perioada starii de urgenta si au facut achizitii "urgente" incalcand legea, indiferent cine e, de unde este si cum il cheama sa raspunda legal!”.

Postarea era legata de știrea G4Media ”O firmă apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui a câștigat un contract de peste 85 de milioane de euro de la Consiliul Județean Neamț”.

Ana Birchall a revenit cu o nouă postare și a spus că a fost sunată și amenințată de baronul PSD Ionel Arsene care era vizat de respectiva postare:

”Surprize, surprize! Cine mă sună să mă amenințe și să mă intimideze la nici jumătate de oră de la postarea mea cu privire la investigarea tuturor achizițiilor din această perioadă? Chiar nu credeam că postările mele au ecouri până în Cetatea Neamțului... \uD83D\uDE42 Pentru că a refuzat să își ceară scuze pentru acest comportament nedemn de un președinte de Consiliu Județean, i-am comunicat domnului Arsene că voi face publică "intervenția" dumisale, să vadă toată lumea ce metode practică anumiți politicieni cu interese în domeniul achizițiilor.”, a scris Birchallpe Facebook.

După postarea virulentă a lui Arsene, Birchall a revenit cu o nouă postare pe Facebook: ”Iată un exemplu de grobianism în viața publică, unul din multele care încă "defilează" cu impunitate în politica românească. Sper ca partidul din care face parte să reacționeze și să sancționeze drastic asemenea derapaje. Dacă nu, am încredere că locuitorii județului Neamț, oameni cu mult bun-simț și de bună credință, îi vor aplica pedeapsa fix acolo unde îl doare mai tare pe un politician: la vot!Asemenea exemplare nu merită să sfârșească altfel decât în lada de gunoi a istoriei. P.S. Nu mai vorbesc despre "patriotismul de fațadă" al cuiva care folosește un asemenea limbaj suburban având drapelul României în spate. Exact acolo îi doare de România și de români: în spate!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat poziție față de declarațiile lui Arsene și a declarat, marți, pentru G4Media.ro,că nu poate fi solidar și nu acceptă ”acest limbaj” de la nici un pesedist în spațiul public.

”Eu nu pot să fiu solidar cu acest limbaj și nu accept acest limbaj de la niciun pesedist în spațiul public. O să discut și cu domnul Stănescu să vedem ce urmează și ce atitudine vom adopta. Lucrurile încet încet derapează la toată lumea, și la alte partide, nu doar la PSD. Nu înteleg, după atâtea prostii făcute de PSD, de ce se continuă cu această atitudine. Aici sunt blocat, recunosc. În legătură cu contractul, presupun că instituțiile statului, la ce scandal este, se autosesizează”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru G4Media.ro.