Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că PSD a decis să depună două moțiuni simple care îi vizează pe miniștrii de la Agricultură, Adrian Oros, și de la Finanțe, Florin Cîțu, pentru modul în care au gestionat ministerele pe care le conduc. Ciolacu îl acuză pe minstrul Finanțelor că a copiat site-ul IMM de la PSD.

Camera DeputatilorFoto: Hotnews

"Site-ul IMM este copiat după IMM Invest al PSD din 2017 și îl regăsiți în Ordonanța de Guvern 110 din 2017. La fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD pe care l-a folosit în Parlament, același lucru l-a făcut și domnul Cîțu. Singura problemă e că l-a copiat prost. Nu a făcut o convenție cu băncile foarte clară, ca Ministerul de Finanțe să fie decidentul celor care accesează această platformă și acești bani, aici vorbim de IMM-uri, vorbim de 60% din PIB și de 60% din angajații din România. Băncile vor hotărî cine va primi și cine nu va primi acest credit. Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîțu”, a acuzat președintele PSD.

Ciolau a mai spus că Florin Cîţu "a transformat Ministerul Finanţelor într-o poştă" pentru că "pe acest site anumite documente, pe care le trimite către bănci pentru analiză. Acelaşi lucru putea să îl facă şi Poşta Română".

În acest sens, Ciolacu a anunțat că parlamentarii PSD vor depune două moţiuni simple, una împotriva lui Florin Cîţu la Camera Deputaților și una împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, la Senat.