PSD și PRO România au depus, joi, la Parlament un proiect de lege care obligă statul să acorde gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inițiatorii propun ca Ministerul Sănătății prin UNIFARM S.A. să dispună achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producători interni și din import.

De asemenea inițiativa legislativă prevede ca fondurile pentru acordarea măștilor se fie asigurate de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm S.A.

Ce contine proiectul de lege:

  • să se acorde gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.
  • Distribuția măștilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.
  • Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit.

Proiectul de lege este semnat de parlamentari PSD și Pro România și urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, în regim de urgență.