PSD susține că și ministrul Sănătății a admis posibilitatea de a lua persoanele de peste 65 de ani de lângă familii dar și-a negat afirmațiile, după reacția publică de revoltă. Social democrații au reacționat după ce preşedintele României a criticat propunerea doctorului Streinu Cercel.

HotNews.roFoto: Hotnews

După măsura prin care i-au silit să se înghesuie în magazine, în interval de două ore, la un loc cu ceilalţi cetăţeni, milioane de români de peste 65 de ani s-au îngrozit, joi, când ministrul PNL al Sănătăţii le-a spus, la TV, cu gura lui, că există şi posibilitatea de a îi lua de acasă pentru a-i trimite la hotel, în carantină forţată, exact ca în timpul Gulagului sovietic! După reacţia publică de revoltă, ministrul şi-a negat propriile afirmaţii, minţind în faţă o naţiune întreagă! Joi „Ne-am gândit EFECTIV și la niște metode să îi ducem într-un hotel, într-o cameră cu tot confortul în care să vină cineva să aibă grijă de ei”. Luni „Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu”, se arată într-un comunicat al PSD.

De altfel, pe pagina oficială de socializare, PSD a postat un filmuleț în care ministrul Sănătății recunoaște că s-a discutat posibilitatea carantinării bătrânilor în hoteluri.

Social-democrații susțin că acesta este un exemplu pentru „modul în care Guvernul PNL gestionează această criză” și fac un inventar al acțiunilor pe care ei le consideră controversate.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, marți, o reacție virulentă la adresa planului lui Adrian Streinu-Cercel catalogându-l „inacceptabil”. Șeful statului nu a pronunțat însă numele Institutului Național „Matei Balș” sau al directorului său, Adrian Streinu-Cercel.