Calin Popescu Tariceanu a semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, decizia privind numirea lui Nicolae Rotileanu in functia de consilier personal al primului ministrul. Rotileanu a fost partener de afaceri cu Tariceanu si fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu. Prima prezenta intr-o functie publica a lui Rotileanu a fost ca si consilier personal al lui Vladescu, pozitie din care a fost numit si in Consiliile de Administratie ale Loteriei Nationale si Administratiei Porturilor Constanta, dar si in Consiliul de Supraveghere a Fondului Proprietatea.

Tariceanu, Rotileanu si Vladescu au fost actionari ai firmei Leader High-Tech, care a fost infiintata in 1998. Rotileanu detinea 49% din firma, Vladescu 18,5, iar Tariceanu 10%. Restul actiunilor era in proprietatea lui Ion Manole si ale SC Medist SRL. Firma a fost radiata in 2005.

Nicolae Rotileanu a fost consilierul personal al lui Sebastian Vladescu in perioada in care acesta a fost ministru al Finantelor. Din aceasta pozitie, el a fost numit si in Consiliul de Administratie al Companiei Loteria Nationala, fiind in functie in perioada in care in activitatea Loteriei au fost sesizate activitati de natura penala. Rotileanu a fost revocat din CA in acelasi timp cu fostul sef al Loteriei, Nicolae Cristea.

Tot Vladescu l-a numit membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea. Rotileanu a ramas si fara aceasta functie in aprilie 2006, cand Tariceanu a inlocuit o parte dintre membrii CS al FP cu tehnocrati.

Nicolae Rotileanu este, inca, membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime Constanta".

Decizia lui Calin Popescu Tariceanu, semnata saptaman trecuta, va intra in vigoare in momentul aparitiei in Monitorul Oficial.