PLUS l-a reclamat la DNA pe primarul Sectorului 5, Daniel Florea, acuzându-l că ar fi falsificat hotărârea de aprobare a bugetului, introducând fonduri pentru două societăți, care însă nu au fost votate.

Daniel FloreaFoto: Captura Facebook

Potrivit unui comunicat al PLUS, pe 30 ianuarie primarul a convocat o ședință de consiliu pentru a fi votat bugetul sectorului, din textul convocării și al proiectului de Hotărâre, rezultând că pe ordinea de zi nu a fost cuprinsă și votarea bugetelor societăților Salubrizare Fapte S5 și Infrastructură DF5.

Mai mult, susține sursa citată, dintr-o primă variantă a hotărârii publicate a doua zi pe site-ul Primăriei, rezultă că nu s-a supus la vot și, implicit, nu au fost aprobate bugetele pentru cele două societăți.

Potrivit PLUS, ulterior hotărârea a fost ștearsă de pe site, fiind republicată pe 15 aprilie însă într-o formă modificată în care apare că bugetele celor două societăți au fost aprobate.

„Subliniem faptul că nu suntem în fața unei modificări a HCL urmare a adoptării unei alte Hotărâri subsecvente celei din 31 ianuarie 2020, după cum nu suntem în fața unei rectificări sau a unei îndreptări de eroare. Suntem în fața unui fals grosolan. Toate aceste documente ce probează un posibil fals și uz de fals fac parte dintr-un denunț transmis Direcției Naționale Anticorupție”, se arată în comunicatul PLUS.