Vicepremierul Raluca Turcan anunță că după perioada stării de urgență Guvernul va lansa cel de-al doilea pachet de măsuri, pentru repornirea economiei.

Raluca Turcan Foto: PNL

„Am suplimentat în mod special bugetele ministerelor Sănătății și Muncii și am alocat bani pentru măsurile de încurajare a mediului de afaceri. De asemenea, bugetul destinat investițiilor va permite continuarea lucrărilor de infrastructură demarate. Deja lucrăm la al doilea pachet de măsuri, pentru repornirea economiei, care va fi lansat după perioada stării de urgență”, a scris vicepremierul pe pagina sa de socializare.

Turcan scrie că principalele rectificări bugetare s-au făcut la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul pentru IMM-uri. De asemenea, Turcan precizează că 1 miliard de lei va fi alocat Ministerului Lucrărilor Publice, pentru continuarea proiectelor de investiții derulate prin PNDL iar bugetul MAI va fi suplimentat cu 586,2 milioane lei pentru aplicarea măsurilor de combatere a epidemiei.

"Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei, pentru programe de sănătate, achiziții în regim de urgență a echipamentelor și materialelor sanitare necesare, dar și pentru suplimentarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate;

Bugetul Ministerului Muncii va fi suplimentat cu 8,1 miliarde lei, pentru plata șomajului tehnic și pentru echilibrarea bugetelor asigurărilor sociale de stat și al asigurărilor pentru șomaj. Există deja 562.000 de cereri depuse pentru șomaj tehnic, iar la acestea se adaugă alte 74.000 solicitări similare ale persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau a altor profesioniști;

Pentru susținerea schemei de ajutor de stat pentru IMM, bugetul Ministerului Finanțelor Publice va fi suplimentat cu 200 milioane lei, iar peste 3 miliarde de lei vor trece în Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului", scrie vicepremierul pe Facebook.