PSD susține că ministrul de Interne, Marcel Vela, „încearcă să-și acopere incoerența măsurilor adoptate prin ordonanțele militare aruncând, din nou, vina pe PSD”. PSD îi atrage atenția ministrului de Interne că "răspândirea de informații false constituie infracțiune".

HotNews.roFoto: Hotnews

Social democrații fac referire la afirmațiile lui Marcel Vela, care a anunţat că are informaţii potrivit cărora primari PSD ar fi incitat credincioşii pentru a provoca conflicte de Înviere.

„Este rușinos să vii să invoci zvonuri pentru a fundamenta o decizie luată la nivel oficial. Ministrul Vela decredibilizează total Ministerul pe care îl reprezintă, aruncând bârfe în spațiul public. Din păcate, această situație nu este singulară pentru reprezentanții PNL, care au procedat identic atunci când au interzis exporturile de produse agricole. Întâi au luat decizia, apoi au revenit asupra ei, scuzându-se lamentabil că nu au avut date. La fel au acționat și în cazul bugetarilor, când au jucat alba-neagra cu trimiterea acestora în șomaj tehnic. Îi atragem atenția domnului ministru Vela că răspândirea de informații false constituie infracțiune. De aceea, îl somăm public să aducă dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasă de dorit, va fi egală cu zero”, transmite PSD.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat miercuri că atât președintele cât și premierul au fost de acord cu protocolul semnat de MAI cu Biserica Ortodoxă. Vela mai spus că avea informații că primari PSD incitau oamenii să meargă în număr mare la biserică, motiv pentru care a decis să ia aceste măsuri, la propunerea Bisericii.