USR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela pentru că numai așa "se va restabili încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem". Reacția USR vine după ce președintele Klaus Ioahnnis a anunțat că îi va cere lui Vela să revină asupra protocolului dintre MAI și BOR.

Iohannis și BarnaFoto: Presidency.ro

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, arată un comunicat al USR.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat miercuri la protocolul MAI-BOR si a precizat că va cere ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului, subliniind că le va cere să găsească o formulă care se încadrează în îndemnul „Stați acasă”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.