Toate partidele parlamentare, cu excepția PNL, i-au trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban, prin care cer ca Guvernul și Parlamentul să lucreze împreună pentru un plan național pentru românii afectați de criza coronavirus și pentru mediul de afaceri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că "toate partidele, cu excepţia PNL, au înţeles să se unească în Parlament şi să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor şi al mediului de afaceri".

"Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul şi Parlamentul să lucreze #ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAŢIONAL care să fie susţinut de toate forţele politice. Combaterea efectelor economice şi sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom aşeza la aceeaşi masă şi vom da dovadă de #solidaritate”, susține Ciolacu, spunând că a avut o discuție cu liderii forţelor politice parlamentare care au răspuns apelului făcut de el.

Ciolacu a mai spus că au convenit să îi trimită premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cer să aibă "un dialog real cu Parlamentul”.

Barna: Discuția, un exerciţiu de consultare firesc

Și liderul USR, Dan Barna, a scris pe Facebook despre acestă întâlnire, spunând că subiectele au vizat criza de sănătate publică, efectele economice şi sociale pe care ea le implică şi măsurile care pot fi luate la nivel parlamentar.

"Am convenit să îi solicităm premierului Orban o întâlnire săptămânală cu partidele parlamentare cu privire la măsurile pentru ieşirea din criză. De asemenea, îi solicităm premierului să trimită la Parlament toate măsurile pe care le are în vedere în această perioadă. Credem că o dezbatere serioasă a acestor măsuri poate contribui la îmbunătăţirea lor în beneficiul întregii societăţi", a scris Barna.

El a susținut că discuţia a fost "un exerciţiu de consultare firesc" între partidele din Parlament.

"Solicităm societăţii şi cetăţenilor solidaritate, colaborare şi dialog. E momentul ca şi noi, politicienii, să arătăm capacitatea de a face asta. În mod real. Discuţia de astăzi a fost un exerciţiu de consultare firesc între partidele din Parlament. Am fost de acord ca aceste întâlniri să existe ori de câte ori va fi nevoie, dacă situaţia o impune", a adăugat liderul USR.