PRO România-USR, PSD și UDMR au depus marți la Parlament un proiect de lege care prevede acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic.

Ședință plen ParlamentFoto: Camera Deputatilor

Proiectul de lege propune ca tichetele de masă să fie acordate exclusiv pe suport electronic; prevederea să fie aplicabilă atât angajaţilor care se află deja în şomaj tehnic, cât şi celor care vor intra ulterior încetării stării de urgenţă.

De asemenea măsura de sprijin să fie valabilă pe toată durata şomajului tehnic, inclusiv după încetarea stării de urgenţă.

"Am iniţiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci odată cu suspendarea activităţii le dispar şi bonusurile sau indemnizaţia de hrană. Este un lucru absolut normal şi de bun simţ ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză", a declarat deputatul Pro România Gabriela Podaşcă, citată de agenția Agerpres.

Deputatul Pro România susține că proiectul va fi dezbătut în procedură de urgenţă.