Conducerea Senatului a decis dezbaterea pe repede înainte a proiectului de lege depus de PSD care acordă facilități urmașilor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid - 19. Demersul are loc în contextul în care Guvernul a anunțat o ordonanță prin care acordă bonusuri financiare cadrelor medicale care se luptă cu epidemia COVID-19.

Ședință SenatFoto: Hotnews

Biroul Permanent al Senatului a direcționat la comisiile de specialitate dar și pe ordinea de zi a plenului de miercuri dezbaterea inițiativei legislative depuse de PSD săpămâna trecută. Este vorba de un proiect de lege depus de senatorii PSD care acordă pensie de urmaș, asistenţă medicală gratuită, scutire la plata impozitului pe teren și ajutor de înmormântare pentru copiii cadrelor medicale care mor în epidemia de coronavirus.

De asemenea, Guvernul Orban a adoptat, luni, o ordonanţă de Urgenţă prin care se dă un bonus de 2.500 de lei medicilor şi personalului medical aflaţi în prima linie a luptei cu infecția COVID-19, din fonduri europene. Pe lângă medici și asistenţi, personalul Ambulanţei şi personalul paramedical vor beneficia de aceste sume.