Deputatul USR Iulian Bulai povestește sâmbătă, pe Facebook, că un coleg al său din filiala USR Bunești (județul Suceava) a murit, după ce timp de șapte zile a stat acasă, cu febră mare, și deși a solicitat în mod repetat să fie dus la spital, i s-a spus să se trateze acasă. Potrivit lui Bulai, a fost trimisă o ambulanță abia după ce la Spitalul Județean Suceava a fost instalată noua conducere militară. „Prea târziu, se pare”, scrie el.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Irimia Sava este colegul meu din USR Bunești - Suceava. A stat acasă cu febră 40, timp de 7 zile. Cât timp a durat conducerea interimară a Spitalului Suceava. A cerut constant să fie consultat de medic și dus la spital. Se topea pe zi ce trece. I-au spus să se trateze acasă, că e o simplă răceală. Că o să îi treacă. Acum două zile, noua conducere militară a Spitalului Județean Suceava a trimis o ambulanță în 15 minute de la solicitarea telefonică. Irimia este acum în stare critică și inconștient, la terapie intensivă. Prea târziu, se pare”, a relatat, într-o postare pe Facebook, deputatul Iulian Bulai.

Acesta face apel la ministrul Sănătății să pună ca manageri la toate spitalele din țară ce vor trata pacienții de Covid-19 medici militari.

„Domnule ministru Tătaru, trimiteți manageri medici militari la toate spitalele din țară care vor trata pacienții de Covid-19. Este nevoie de un management profesionist și ferm la toate aceste spitale, din toată țara”, afirmă deputatul USR.

În finalul postării, Bulai anunță că, între timp, colegul său a murit: „PS: Intre timp colegul meu a murit. Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu a fost primit inca rezultatul testului covid-19.”