Deputatul PNL Pavel Popescu anunță că va depune un proiect de lege privind blocarea tuturor investițiilor companiilor chineze în domenii strategice pentru următorii 10 ani. El face apel la politicieni, la instituțiile statului și la jurnaliști "să conștientizeze măcar în ceasul al doisprezecelea pericolul pe care îl reprezintă conducerea comunistă a Chinei de azi pentru economia, unitatea și sănătatea statului român".

Pavel PopescuFoto: Facebook - Pavel Popescu

Popescu scrie, pe Facebook, că în următoarele zile va depune un proiect legislativ prin care cere blocarea tuturor investițiilor companiilor chineze în domenii denumite strategice pentru următorii 10 ani și condiționarea strictă a lor în alte domenii, pe teritoriul statului român, fie că vorbim de companii cu acționariat direct sau indirect.

"Fac apel la toți politicienii, indiferent de partidele din care fac parte, la toate instituțiile statului și conducătorii lor, la toate organizațiile non-guvernamentale, la toate firmele de public affairs, la fiecare român care înțelege crimele comunismului și la toată presa din România, să conștientizeze măcar în ceasul al doisprezecelea pericolul pe care îl reprezintă conducerea comunistă a Chinei de azi pentru economia, unitatea și sănătatea statului român, a Europei și a întregii lumi. Treziți-vă!", a scris deputatul PNL.

El spune că respectă cultura milenară a poporului chinez, dar urăște comunismul: "Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra libertatea, sănătatea sau viețile românilor, ba mai mult, dacă se dovedesc ca fiind adevărate tacticile mizerabile folosite în aceste zile tragice împotriva întregii economii, Partidul Comunist Chinez trebuie să plătească cu vârf și îndesat pentru tot răul făcut. Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra România. Partidul Comunist Chinez nu va cumpăra România pentru că România urăște comunismul și iubește democrația".