Preşedintele USR, Dan Barna vrea testarea în masă a populației din Suceava. Acesta a declarat vineri că Suceava reprezintă "focarul principal" de coronavirus din România și cere izolarea judeţului şi întreruperea tuturor activităţilor neesenţiale pentru două săptămâni.

Dan BarnaFoto: Captura video

"În primul rând, trebuie declanşată testarea extinsă, testarea în masă la nivelul oraşului Suceava şi al localităţilor limitrofe. E fundamental necesar, chiar dacă aceste teste pe care România le deţine, testele rapide, nu au acurateţe de 100%. (...) Este necesar ca la nivelul oraşului Suceava şi al localităţilor limitrofe să aibă loc această testare extinsă. Asta presupune, bineînţeles, a doua măsură, aducerea de echipamente Real Time PCR şi de specialişti pentru aceasta în judeţul Suceava şi în oraşul principal, pentru a nu transforma Suceava într-o Lombardie a României", a declarat Barna, într-o conferinţă de presă, citat de agenția Agerpres.

De asemenea, liderul USR a mai spus că este necesară direcţionarea echipamentelor de protecţie achiziţionate de către diverse organizaţii în principal către Suceava.