Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că toți parlamentarii PSD vor dona jumătate din indemnizație pentru achiziționarea de echipamente medicale. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Executiv Naţional al PSD, care s-a desfășurat online.

PSD ParlamentFoto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN

„Am avut o şedinţă video cu toţi colegii din teritoriu. Mă bucur că toţi au înţeles că în această perioadă trebuie să fim solidari. Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a anunțat, la finalul ședinței Marcel Ciolacu.

De asemenea, social democrații au discutat în ședința CEX despre măsurile pe care autorităţile locale le pot implementa şi despre problemele cu care se confruntă. Ciolacu cere Guvernului modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile şi Consiliile judeţene să poată realoca din bugetele proprii sume suplimentare pentru acoperirea necesităţilor urgente şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice strict pentru echipamentele medicale.

"Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea judeţelor s-a rezumat la 50 de costume de protecţie şi în jur de 100 - 200 de măşti pentru medici, necesarul pentru o zi, iar majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus", a atras atenția liderul PSD.