​Liderul USR Gorj Radu Miruță îi cere primarului Targu Jiu să inițieze în regim de urgență un proiect de hotărâre prin care să suspende momentan cheltuielile acordate bisericilor din oraș. Miruță atrage atenția că în ședința Coniliului Local Targu Jiu a fost aprobată finanțarea mai multor parohii din Targu Jiu cu suma totală de 1.100.000 ron.

HotNews.roFoto: Hotnews

"USR Gorj susține Biserica, însă cu tot respectul pentru această instituție și pentru cei dragi care nu mai sunt printre noi, cred că în aceste momente trebuie suspendată orice altă alocare de fonduri și redirecționat cât de mult se poate spre sistemul sanitar", scrie liderul USR pe pagina sa de socializare.

Miruță atrage atenția asupra faptului că un aparat de testare tip PCR care poate executa pana la 200 de teste pe zi, costă 150.000 de euro iar județul Gorj nu are achiziționat niciunul.

"Banii noștri, ai tuturor, trebuie cheltuiți cu prioritate pentru sistemul sanitar, iar în momente de cumpănă trebuie decizii lucide. Este nevoie de teste, de măști, de echipamente pentru personalul medical pentru a îi proteja pe cei care lucrează cu pieptul gol în prima linie, iar aleșii noștri locali aleg varianta electorală. Da, știu, costă electoral să suspenzi banii alocați bisericilor, dar haideți să fim politicieni responsabili, nu populiști!", subliniază Miruță.