​Articol actualizat

Amânarea și reeșalonarea de plăți acordate companiilor și angajaților pe o periodă de trei luni - proiect de lege

de L.P.     HotNews.ro
Luni, 23 martie 2020, 14:39 Actualitate | Politic


Ciolacu, Ponta și Tăriceanu - ședința Parlament
Foto: Facebook
 documente
(23 Mar 2020) PDF, 151KB
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a postat luni, pe pagina sa de socializare un nou proiect de lege care prevede o serie de măsuri privind facilități fiscale pentru companii și angajații acestora. Inițiativa legsilativă prevede printre altele amânarea pentru 3 luni a plății CAS și CASS pentru firmele care își păstrează angajații și îi lasă libertatea angajatorului să modifice cuantumul indemnizației în această perioadă. Ciolacu anunță că proiectul este elaborat împreună cu cei de la PRO România și ALDE și urmează să fie depus în Parlament în următoarea perioadă.

Inițiativa legislativă propune:
 • (1) La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.
 • (2) La cererea contribuabilului operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele șase luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent.
 • (3) Facilitățile prevăzute la alin. 1 si 2 se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 9 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. (UPDATE Nota Aliniatul 3 prevede menținerea contractului de muncă dar nu obligă angajatorul să-i mențină angajatului și cuantumul indemnizației )
 • (4) Pe perioada acordării facilităților de la alin. 1 si 2, salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.
 • Art. 2. La cererea contribuabilului, operator economic ,se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.
 • Art. 3.
 • (1) La cererea beneficiarului, persoane fizice și operatori economici, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.
 • (2) La expirarea perioadei de trei luni menționate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
 • (3) Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună.

Proiectul de lege este semnat de liderii celor trei formațiuni politice Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu și urmează să fie depus în cursul zilei de luni la Parlament.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3213 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  cum ramane cu marirea pensiilor ciolacu (Luni, 23 martie 2020, 15:10)

  snowflake [utilizator]

  mai cresteti pensiile cu 40% din septembrie?
 • +3 (3 voturi)    
  bre tampitilor (Luni, 23 martie 2020, 15:35)

  ..13 [utilizator]

  Back to work - in conditii de siguranta.
  Si atat - asta asigura functionarea normala intr-o societate si sustine super eforturile statului

  restul - frectii la un picior de lemn.

  Nu pot sa nu remarc ca mai marele interimar de la P$D este fara masca ca si mereu juniorul Monta. Poate ii gaseste totusi virusul...
 • +1 (1 vot)    
  Ce tripletă idioată! (Luni, 23 martie 2020, 16:46)

  asavreau [utilizator]

  Ciolacu,Ponta,Tăriceanu fac legi în România!Dacă scapă infractorii de COVID-19,îi mai favorizează tripleta cu ceva.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by