Vicepremierul Raluca Turcan anunță vineri, într-o postare pe Facebook, că proiectul Spitalului Regional de Urgență Iași a fost aprobat de Comisia Europeană. „Acest spital va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei”, spune ea.

Spitalul regional din IasiFoto: Ministerul Sanatatii

„În decembrie, am semnat primul contract de finanțare a unui spital regional, iar realizarea lui intră în linie dreaptă. Am deblocat în primele luni de guvernare un proiect esențial pentru românii din acea zonă a țării, promis de PSD pentru a fi apoi abandonat cu cinism, tot de PSD. Sunt 143 milioane de euro, bani necesari pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență Iași”, a scris Raluca Turcan, vineri, pe pagina sa de Facebook.

„Acest spital va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei”, a mai afirmat vicepremierul, precizând că „celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova) vor fi transmise spre aprobarea Comisiei Europene în cursul lunilor martie - aprilie 2020”.

Ea mai spune că guvernul său va căuta în continuare soluții pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene în realizarea proiectelor mari de investiții în spitalele din România.