Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că președintele Klaus Iohannis i-a transmis că se gândește să îl renominalizeze premier pe Ludovic Orban și să păstreze mare parte din componența Guvernului.

TariceanuFoto: InquamPhotos / George Călin

"Președintele mi-a transmis că se gândește să îl renominalizeze premier pe Ludovic Orban, urmând să păstreze în mare componența Guvernului", a declarat vineri după-amiază Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis a decis să facă prin sistem de teleconferință consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea candidatului pentru funcția de premier, după ce un senator PNL care a intrat în contact cu toată conducerea PNL a fost confirmat cu coronavirus.

Audierile miniștrilor și votul pentru noul Guvern se vor desfășura în Parlament în condiții excepționale. Potrivit unor surse oficiale, audierile se vor desfășura într-o singură sală sâmbătă dimineață, iar miniștrii aflați în izolare sau carantină vor fi audiați prin sistem video.

Votul de învestitură se va desfășura într-o singură sală, dezinfectată, unde parlamentarii vor intra unul câte unul. Toată lumea va purta echipament de protecție și va fi testată, conform acelorași surse, care au precizat că acest plan poate suferi modificări, fiind încă discuții legate de procedură.