UDMR îi cere președintelui Klaus Iohannis să facă de urgență "o propunere serioasă de premier", considerând că trebuie lăsat deoparte "circul politic”.

UDMRFoto: Facebook/ RMDSZ

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat pentru Mediafax că Uniunea consideră că e nevoie de un om care să poată guverna țara în situația de criză generată de coronavirus.

"Președintele trebuie să facă de urgență o propunere serioasă de premier, să fie un om care va putea să guverneze țara într-o asemenea situație de criză generată de coronavirus. Acest prim-ministru nominalizat trebuie să vină cu lista de miniștri și cu programul de guvernare în Parlament. Acum este nevoie de calm, de seriozitate, trebuie să lăsăm deoparte circul politic și să rezolvăm, de urgență, situația. Este datoria președintelui să rezolve această situație", a spus Hegedus.

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Klaus Iohannis va susține o declarație de presă în cursul serii.