​​Toate partidele parlamentare, cu excepția PSD, au anunțat că vor vota guvernul Cîțu, ședința parlamentului fiind programată pentru ora 16.00. Astfel, potrivit calculelor pe hârtie, fără cei 200 parlamentari social-democrați și cei 17 de la minorități care nu au anunțat cum vor vota, noul cabinet ar putea avea pe hârtie voturile a 248 de senatori și deputați. Ba chiar mai multe, unii dintre parlamentarii PSD fiind tentați să voteze pentru.

Florin CîțuFoto: Guvernul Romaniei

Pentru a fi învestit, noul Guvern trebuie să adune 233 de voturi. Deocamdată, PNL a anunțat 5 absenți și UDMR 2.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, spune că există un „curent” în partid al unor colegi care ar lua în calcul să voteze Guvernul Cîţu, pe modul „mai bine un guvern slab decât un guvern interimar”.

  • Florin Roman (PNL): PNL va vota la vedere pentru învestirea Guvernului Cîțu
  • Kelemen Hunor (UDMR): „Noi am luat această decizie de a vota Guvernul Cîţu, vom avea doi absenţi - unul plecat în străinătate, în delegaţie oficială, un alt coleg bolnav. Ceilalţi sunt aici, vor fi prezenţi în sală şi vom vota aşa cum facem de fiecare dată - secret - pentru învestirea Guvernului”
  • Eugen Tomac (PMP): „Consecvenţi principiului enunţat încă din urmă cu două luni că România are nevoie de stabilitate şi de un guvern cu puteri depline, parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru învestitura Cabinetului Cîţu”
  • Cătălin Drulă (USR): „Vă anunț decizia USR de a vota acest Guvern, cu votul la vedere ca să fie totul clar”
  • Adrian Țuțuianu (Pro România): „Între a nu avea niciun Guvern şi un Guvern care poată să vină cu ordonanţe de urgenţă, cu ordonanţe simple, cu proiecte de lege care să fie dezbătute în procedură de urgenţă, optăm pentru răul cel mai mic. Pro România va vota astăzi Guvernul”
  • Călin Popescu Tăriceanu (ALDE): „Și eu, și colegii mei vom vota acest guvern. Plec de la următoarea considerație – decât niciun guvern, mai bine un guvern slab. Decât să ajungem în situația să nu avem niciun guvern, prefer să avem unul care să creeze premisele pentru a combate eficient criza”