Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a fost desemnat, vineri, candidat la Primăria Cluj-Napoca, acesta afirmând că speră ca formațiunea să obțină un număr mai mare de consilieri locali decât are în prezent.Emil Boc (PNL) și Emanuel Ungureanu (USR) și-au mai anunțat intenția de a candida, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Csoma Botond a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost stabilită și ordinea pe lista de candidați a UDMR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

„Vineri a avut loc Adunarea Generală a UDMR Cluj-Napoca în cadrul căreia am fost desemnat candidat al Uniunii la Primăria Cluj-Napoca, pentru funcția de primar. Cu această ocazie a fost votată și ordinea pe lista de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, primul loc fiind ocupat de actualul viceprimar Olah Emese. Sper ca UDMR să facă o figură frumoasă la alegerile locale din acest an și să obținem un număr mai mare de consilieri locali la municipiu decât avem în prezent, și anume cinci”, a spus Csoma.

UDMR va stabili în 13 martie și lista de candidați pentru Consiliul Județean Cluj, urmând să aibă și un candidat pentru funcția de președinte al deliberativului județean.

Până acum și-au mai anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca Emi Boc, actualul primar, din partea PNL, și deputatul Emanuel Ungureanu, din partea Alianței USR PLUS.