​USR discută cu PNL despre susținerea unor candidați unici pentru primăriile de sector, însă discuția este în stadiu incipient, susține liderul USR, Dan Barna. Declarația sa vine în contextul în care Clotilde Armand, candidata USR la primăria Sectorului 1, a declarat că PNL trebuie să facă un pas înapoi. ​

Dan Barna si Nicusor DanFoto: Agerpres

„Am avut doar discuții de principiu cu cei de la PNL. Eu sper să avem maturitatea să construim un proiect pentru București. Cu Nicușor Dan la București și cu candidați susținuți cât de solid se va putea la sectoare, astfel încât electoratul să aibă o alternativă la PSD. Discuția e în stadiu incipient, dar există”, a spus Barna, la Europa FM.

Cât privește anunțul PNL de susținere a lui Nicușor Dan, liderul USR spune că a aflat cu o jumătate de oră înainte de declarația lui Ludovic Orban.

„Am vorbit cu jumătate de oră înainte de anunțul lui Ludovic Orban cu Nicușor Dan. L-am sunat, nu mi-a răspuns. M-a sunat înapoi, mi-a spus cum se întâmplase secvența că în ziua dinainte discutaseră, analizaseră scenarii, că a doua zi dimineața îl sunase dl. Orban că-l susține. Cu două zile înainte ne întâlniserăm la mine acasă, cu Vlad Voiculescu încercasem să-i conving să candideze în tandem. A doua zi a fost întâlnirea cu dl. Orban”, a spus Barna.