Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că ceea ce s-a întâmplat în cazul Sorinei Pintea este ”revoltător„, iar ”îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția”. Ciolacu îl atacă și pe Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alții, nu. Ceea ce am văzut cu toții ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția. Justiția trebuie să se facă de către judecători și în sala de judecată, nu la televizor! Spectacolul public prin care se distrug viețile unor oameni trebuia să înceteze demult”, a comentat, miercuri, pe Facebook, liderul PSD.

Ciolacu face trimitere la președintele PNL și premierul Ludovic Orban, care a fost nevoit să se retragă din cursa pentru primăria Capitalei în 2016, din cauza unui dosar penal, pentru ca, ulterior, să fie achitat definitiv. În context, el se întreabă cine va plăti pentru „umilința” la care este supusă acum Pintea, în cazul în care instanța va decide că este nevinovată.

”Politica e una, și acolo #PSD a luat măsuri clare. Dar cine va răspunde pentru toată această umilință publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată la fel ca Ludovic Orban?!”, a mai susținut el.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a fost scoasă marţi din nou din arestul Poliţiei, fiind transportată la o unitate medicală din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult de specialitate.

La începutul acestei săptămâni, Sorina Pintea, arestată în dosarul în care este acuzată de luare de mită, a fost internată sub pază la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", pentru investigaţii medicale suplimentare.

Sorina Pintea a solicitat să fie transportată, sub pază, din arest la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", pentru a i se face investigaţii medicale suplimentare, ea invocând unele probleme de sănătate pe care le-ar fi avut în cursul zilei de duminică.

Pe 29 februarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, judeţul Maramureş, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Marţi, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Sorina Pintea este suspendată din PSD, precizând că decizia politică este ca membrii partidului care primesc mandat de arestare preventivă sau condamnare în primă instanţă să fie suspendaţi de drept.