Liderii PSD au suspendat-o, marți, din partid pe fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Ei au acceptat propunerea preşedintelui organizaţiei din Maramureş a PSD.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luată, marți, în şedinţa informală cu preşedinţii organizaţiilor partidului.

Liderul social-democraților Marcel Ciolacu a declarat, la finalul unei ședințe a PSD, că el a încercat să transmită că partidul nu trebuie să reacționeze în cazuri personale.

„Trebuie să fie o decizie politică asumată de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară în partid: cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid, sau o condamnare în primă instanţă. Cu adevărat au fost foarte mulţi colegi care au zis că, dacă avem această toleranţă zero la corupţie, avem toleranţă zero şi în ceea ce priveşte drepturile omului. În acest moment, decizia politică este ca doamna Sorina Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva aflat în această situaţie. Doamna Jivan - cunoaştem cazul de la Caraş, de asemenea, şi-a anunţat demisia din funcţie”, a spus Ciolacu.

„Are o problemă medicală gravă, sper să fie luate măsurile necesare ca totul să fie în regulă”, a comentat Ciolacu despre Sorina Pintea.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Contestația Sorinei Pintea la măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile se va judeca vineri, la Curtea de Apel București.

Potrivit unor surse politice, ea şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.