PNL a transmis UDMR că dorește o majoritate în Parlament, a declarat la RFIliderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, care a precizat că reprezentanții celor două formațiuni au avut o întâlnire luni. Senatorul a spus însă că discuția ar fi fost "mai binevenită" înaintea prezentării listei de miniștri și a programului de guvernare, pentru că ar fi dat ”o notă de seriozitate mai mare”.

Cseke AttilaFoto: Agerpres

Cseke Attila spune că PNL a transmis UDMR că vrea să formeze o majoritate în Parlament: ”Am avut ieri o discuție cu conducerea PNL, deci ieri a fost o întâlnire, în care s-a discutat ce va fi în continuare. PNL ne-a spus că dorește o majoritate. Sigur, această discuție era mult mai binevenită înainte de prezentarea listei membrilor Guvernului și a programului de guvernare, deci înainte de ziua de vineri”.

Liderul senatorilor UDMR critică PNL pentru că nu s-a consultat cu partidele înainte de a prezenta lista de miniștri și programul de guvernare: ”Noi în primul rând am spus că e nevoie de mai multă comunicare (...). Întâlnirea și dezbaterea noastră e binevenită oricând, dar era mai binevenită dacă se făcea înainte de prezentarea acestui program de guvernare și a listei de miniștri, dădea o notă de seriozitate mai mare decât așa, după ce pasul spre Parlament a fost făcut de către premierul desemnat, domnul Cîțu”.

Întrebat dacă UDMR și-ar fi dorit să facă parte din Guvernul Cîțu, Cseke Attila a răspuns: ”Nu am formulat o asemenea propunere, dar dacă se dorea o majoritate, atunci era logic ca această majoritate să încerci să o obții sau măcar o parte însemnată din această majoritate să o obții înainte de înaintarea listei miniștrilor și a programului de guvernare”.